Китайският лидер Си Дзинпин се подготвя за посещение в Москва

...
Китайският лидер Си Дзинпин се подготвя за посещение в Москва
Коментари Харесай

Си Дзипин се подготвя за посещение в Москва и среща с Путин

Китайският водач Си Дзинпин се приготвя за посещаване в Москва и среща с съветския президент Владимир Путин, оповестява Wall Street Journal. Очаква се срещата на върха на Русия - Китай да е в околните месеци. Това се случва на фона на демонстрацията на все по-близки връзки сред двете страни и на фона на годишнината от старта на съветската война в Украйна.

Преди дни Съединени американски щати предизвестиха, че Пекин се готви да даде оръжия на Русия - откакто целият западен свят наложи наказания на режима в Кремъл поради инвацията.

Путин и Си Дзипин се видяха онлайн за финален път преди нашествието на Москва в Украйна, почнала на 24 февруари 2022 година Поводът бяха зимните Олимпийски игри в азиатската страна. Преди това през декември предходната година държавните водачи организираха видеоконферентен разтовор, в който и двамата се оповестиха за партньорство „ без ограничавания “, където няма „ неразрешени “ области на съдействие.

Позовавайки се на хора, осведомени с проекта за среща Путин - Си Дзипин, американският вестник написа, че визитата в Москва е част от напъните на Китай да играе по-активна роля и да повтори апелите, че не би трябвало да се употребяват нуклеарни оръжия, се прибавя в отчета.

Подготовката за пътуването е на ранен стадий, само че презполагаемата дата е през април или началото на май.

Първият посланик на Китай Ван И сега е в Москва и се чака да се срещне с съветския външен министър Сергей Лавров през днешния ден. Ат Москва той съобщи, че „ китайско-руските връзки са зрели по темперамент: те са постоянни като канара и ще устоят на всевъзможни тествания в изменящата се интернационална обстановка “, представен от съветските държавни медии.

Пекин не осъди дейностите на Русия в Украйна, нито се причисли към водените от Запада наказания против Москва, само че прикани за „ въздържаност “ и акцентира, че разногласията би трябвало да се позволяват с „ мирни средства “.

Очакваната среща идва и на фона на влошените още веднъж връзки сред Пекин и Вашингтон.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР