Китайският балон, свален в САЩ през февруари тази година, е

...
Китайският балон, свален в САЩ през февруари тази година, е
Коментари Харесай

Сваленият от САЩ шпионски китайски балон е работил през американския интернет

Китайският балон, свален в Съединени американски щати през февруари тази година, е употребявал интернет връзка през американски снабдител за навигация. Това заяви NBC News, базирайки се на източници от американското разузнаване.

В началото на февруари китайски балон навлезе във въздушното пространство на Съединени американски щати, преди да бъде свален от ракета над Атлантическия океан. Китайските управляващи споделиха, че устройството е метеорологичен балон. В същото време Пентагонът откри, че балонът носи шпионско съоръжение, само че не събира разследващи данни.

По-рано The Wall Street Journal, базирайки се на източници, заяви, че балонът е употребявал освен китайско, само че и американско съоръжение за събиране на данни. Президентът Джо Байдън след диалог със Си Дзинпин сподели, че китайският уред е изгубил курса си и че китайският водач не е бил наясно с тази задача. След този случай консултациите за военна сигурност сред Съединени американски щати и Китай бяха прекъснати и към момента не са обновени.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР