Турция прекъсна всякаква търговия с Израел като наказателна мярка срещу

...
Турция прекъсна всякаква търговия с Израел като наказателна мярка срещу
Коментари Харесай

Турция прекъсна всякаква търговия с Израел заради войната в Газа

Турция прекъсна всякаква търговия с Израел като наказателна мярка против Тел Авив поради войната в Ивицата Газа, при която са починали над 34 хиляди палестинци, оповестява държавната телевизия Те Ер Те, съобщи БНР.

Турското министерство на търговията разгласи, че ограниченията ще бъдат в действие, до момента в който Израел разреши " непрестанен и задоволителен поток "   от филантропична помощ за Газа. Миналата година търговията сред двете страни е била за 7 милиарда $. Израелският външен министър Израел Кац упрекна турския президент Реджеп Тайип Ердоган, че се държи " като деспот ". Той добави, че е упълномощил на външното министерство да откри други възможности на търговията с Турция -  локално произвеждане и импорт от други страни.

Междувременно шефът на Програмата на Организация на обединените нации за развиване Аб-дала пъкъл Дар-дари сподели, че атаките в Ивицата Газа са предизвикали най-сериозните опустошения в района от времето на Втората международна война.  " Не сме виждали нищо сходно от 1945-та - подобен интензитет за толкоз малко време и големите мащаби на разрухата ", сподели районният шеф, представен от ДПА. По данни на Организация на обединените нации, възобновяване на Ивицата Газа би могло да продължи до 2040 година. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР