Китайските власти пуснаха специално мобилно приложение, което ви казва дали

...
Китайските власти пуснаха специално мобилно приложение, което ви казва дали
Коментари Харесай

Китай пусна приложение, показващо дали сте имали контакт с болен от коронавирус

Китайските управляващи пуснаха особено мобилно приложение, което ви споделя дали сте били изложени на риск да се болестите с ковид, оповестява БТВ.

„ Детекторът за непосредствен контакт “ споделя на потребителите дали са били покрай човек, който е с хипотетичен или доказан ковид.

Инкубационният интервал на ковид може да е 24 дни

Като непосредствен контакт приложението дефинира хора, които работят, живеят или учат дружно, контакт с медицински личен състав и контакт в градския превоз. Тези, които са изложени на риск, биват съветвани да стоят вкъщи и да уведомят здравните управляващи.

На пръв взор приложението може да наподобява потребно, само че софтуерни наблюдаващи се притесняват, че това е следващ образец по какъв начин китайските управляващи управляват обществото. За да извършите питане дали сте имали контакт с ковид, би трябвало да се регистрирате в платформата с вашия действителен телефонен номер и номер на персонална карта.

Приложението е създадено с поддръжката на китайското държавно управление. Не е загадка, че Китай организира съществено наблюдаване над жителите си, само че най-малко този път надали ще бъде подложена на критика, обявиха специалисти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР