Китайските власти потвърдиха факта на разрушаването в Космоса на ракетата

...
Китайските власти потвърдиха факта на разрушаването в Космоса на ракетата
Коментари Харесай

Китайска ракета се разпадна на множество отломки в орбита

Китайските управляващи потвърдиха обстоятелството на разрушаването в Космоса на ракетата " Чанчжън-6А " след извеждането на потребния товар - отломките са се разпръснали в околоземна орбита, почти на същото място, където са ситуирани доста от спътниците Starlink на Илон Мъск, оповестява порталът scmp.com. Това усилва заплахата от конфликт, което може да докара до образуването на още по-голям размер галактически боклуци.

По данни на галактическите сили на Съединени американски щати, ракетата се е разпаднала на повече от 50 фрагмента на височина 500-700 км от Земята. Орбитата на надморска височина от 500 км се употребява от хиляди спътници за връзка на Starlink, до момента в който Международната галактическа станция (МКС) и китайската " Тянгун " се намират малко по-ниско.

Според представител на китайското външно министерство случаят не съставлява опасност нито за китайската станция, нито за МКС. Известно е, че ракетата е носила спътника за отдалечено сондиране на океана " Юнхай-3 " и той е бил сполучливо изведен в орбита на 12 ноември.

Все още не...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР