представи новия дизайн на скафандри, специално създадени за предстоящата мисия

...
представи новия дизайн на скафандри, специално създадени за предстоящата мисия
Коментари Харесай

SpaceX представи новите скафандри за излизане в открития Космос

показа новия дизайн на скафандри, особено основани за идната задача Polaris Dawn - първия частен галактически полет с разходка в открития Космос, оповестява SpaceNews.

Тези осъвременени скафандри обезпечават по-голяма подвижност, с помощта на новата структура на „ ставите “, усъвършенстваната терморегулация за комфорт на астронавтите и високотехнологичния шлем с транспарантна маска, камера и екран.

Всички четирима членове на екипажа на Polaris Dawn ще носят тези скафандри по време на полета, защото в капсулата Crew Dragon няма шлюзова камера и за излизане в открития Космос би трябвало да се разхерметизира. По време на двучасовия EVA (Extravehicular Activity) ще бъдат събрани скъпи данни за работата на костюма в изискванията на микрогравитация.

Скафандрите са подложени на строги проби, в това число цялостна симулация на разхерметизиране на капсулата със симулатори на скафандрите вътре в нея. SpaceX също по този начин модифицира самия транспортен съд SpaceX за тази задача, внедрявайки система за разхерметизиране и употребявайки материали с минимално обособяване на газ.

Новата структура на скафандъра съставлява...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР