Китайските власти наложиха строги ограничения за пътуване заради случаи на

...
Китайските власти наложиха строги ограничения за пътуване заради случаи на
Коментари Харесай

Драконови мерки: Китай блокира транспорта в 22-милионния Син...

Китайските управляващи постановиха строги ограничавания за пътешестване поради случаи на болест с COVID-19 в Синцзян-Уйгурския самостоятелен регион, съобщи Асошиейтед прес. Това става в миг, в който Пекин още повече стяга ограниченията за надзор преди основния конгрес на Китайската комунистическата партия, който ще се организира по-късно този месец, отбелязва организацията, представена от Българска телеграфна агенция.

Заради епидемията от COVID-19 краткотрайно спрени са влаковете и рейсовете, влизащи и излизащи от Синцзян, който е с население от 22 милиона души. Броят на пасажерите на полетите е понижен до 75% от нормалното. В изказване на локалните управляващи се споделя, че рестрикциите са въведени, с цел да се предотврати рискът от разпространяване на вируса, само че повече детайлности не се оповестяват.

Както се случва неведнъж с китайската драконовска политика за " нулев коронавирус ", ограниченията наподобяват непропорционални по отношение на новооткритите случаи на ковид в страната.

Националната здравна комисия записва в Синцзян 93 случая на болест през вчерашния ден и 97 през днешния ден, като всички те протичат безсимптомно. Служители на управляващите в самостоятелния регион признаха във вторник, че съществуват проблеми с откриването на случаите на болест, само че не споделиха по кое време възнамеряват да отстранен рестриктивните мерки.

Местните управляващи в Китай обезверено се стремят да не бъдат упрекнати поради появяването на нови огнища на болест в техните райони. Синцзян е под особено наблюдаване, тъй като държавното управление сътвори центрове за превъзпитание, сходни на затворнически лагери. Там мюсюлманските малцинства са принуждавани да се откажат от религията си, и се счита, че са подлагани на дейности, които нарушават правата на индивида.

Властите могат да управляват пътуването в самостоятелния регион относително елементарно поради голямата система за наблюдаване в Синцзян, разчитаща на повсеместни контролно-пропускателни пунктове, програмен продукт за различаване на разположение и глас, както и мониторинг на мобилните телефони.

Си Цзинпин, водачът на Комунистическата партия, е тясно обвързван с политиката за " нулев коронавирус ". Световната здравна организация насочи съществени рецензии против тази политика, довела до масирани нарушавания на икономическата интензивност, просветителния развой и като цяло на всекидневието на хората.

Миналия месец автобусна злополука през нощта взе 27 жертви. Оказа се, че пасажерите в рейса са били наложително карани на място за карантиниране в Югозападен Китай. Този трагичен случай провокира яд в онлайн пространството. Оцелелите от злополуката споделиха, че са били принудени да изоставен жилищата си, макар че нито един случай на коронавирус не е бил открит измежду тях.
  
 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР