Китайските ученици днес се завръщат в училище с нов учебник,

...
Китайските ученици днес се завръщат в училище с нов учебник,
Коментари Харесай

Най-малките в Китай ще изучават „мисълта на Си Дзинпин“

Китайските възпитаници през днешния ден се завръщат в учебно заведение с нов учебник, отразяващ ``мисълта на Си Дзинпин``, предава Агенция Франс Прес. Комунистическата партия има за цел да разшири  култа към личността на президента до деца на седемгодишна възраст и да възпита ново потомство патриоти.

Учителите в началните учебни заведения би трябвало да ``посеят семената на любовта към партията, страната и социализма в младите сърца``, гласи държавно известие по отношение на новата образователна стратегия.

По страниците на новите учебници се намират цитатите на президента и негови изображения. Учениците от началното учебно заведение ще учат достиженията на страната и ролята на Комунистическата партия в битката с бедността и битката с пандемията от Covid-19. Уроците се преплитат с цитати от Си за национализъм и дълг, както и с анекдоти от срещите му с елементарни жители. ``Дядо Си Дзинпин е доста ангажиран, само че колкото и да работи, той се грижи за растежа ни “, се споделя в учебника за най-малките възпитаници. Текстовете за по-големите възпитаници се задълбочават в по-сложни тематики като галактическата промишленост на страната и пътя към превръщането ѝ в ``модерна социалистическа велика сила``.

``Мисълта на Си`` обгръща 14 правилото, в това число ``абсолютно партийно лидерство`` и ``подобряване на виталния стандарт посредством развитие`` и  беше записана в конституцията през 2018 година, когато бяха отстранени рестриктивните мерки на мандатите на президента, което му подсигурява управление за несигурно време. Принципите на Си в този момент се цитират постоянно от длъжностни лица в извънредно разнообразни контексти - от битката с Covid-19 до литературата и изкуството, а университетите са разкрили институти, отдадени на ``мисълта на Си``.

Китайската комунистическа партия организира необятна акция, с цел да се бори с  негативното въздействие върху младежта, идващо от видеоигри, звезди и задгранични просветителни принадлежности. Вчера в Китай бе въведен нов закон, съгласно който малолетните ще имат право да играят онлайн игри единствено по три часа на седмица.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР