Китайските технологични компании получиха срок от един месец да поправят

...
Коментари Харесай

Китай даде един месец на IT компаниите да поправят правилата си за бизнес

Китайските софтуерни компании получиха период от един месец да поправят антиконкурентните си практики и обществено да се ангажират да съблюдават разпоредбите. В противоположен случай те рискуват да претърпят същата орис като групата за електронна търговия Alibaba, която беше санкционирана с 2.8 милиарда $ през миналия уикенд, оповестява Financial Times. Регулаторите на пазара и интернет в Китай и данъчната администрация сложиха ултиматума на среща във вторник с 34-те водещи софтуерни компании в страната, в това число Tencent, ByteDance, Meituan и Alibaba.

В изказване регулаторите обявиха, че гледат на китайските онлайн " стопански платформи " позитивно, само че желаят да употребяват случая на Alibaba, с цел да предупредят други компании.
Този ход e един от най-големите опити на регулаторите в Китай до момента да разбият монополното държание на редица китайските интернет групи. Много от фирмите са основали затворени " владения ", които целят да задържат клиенти и търговци в техните интернет екосистеми.
Компаниите, учредени от китайския софтуерен милиардер Джак Ма, измежду коитоAlibaba и финтех групата Ant Group, страдат най-вече от акцията. Не единствено, че Alibaba беше санкционирана с рекордна сума, само че и Ant са принудени да отделят бизнеса си за кредитиране и заплащания и вероятно да споделят данни с съперниците си (виж карето).

Джак Ма значително изчезна от общественото пространство, откакто подлага на критика регулаторите на конгрес в Шанхай през октомври предходната година. На идващия месец Ant Group беше принудена да отдръпна плануваното си първично обществено предложение на стойност 37 милиарда $, което даде начало на поредицата от наказания.
Надзорът на обществото
За разлика от това съперниците на Alibaba и Ant са получили едномесечната прошка за осъществяване на " цялостни самоинспекции " на техните интервенции и " цялостно премахване " на всички проблеми. След това те ще би трябвало обществено да обещаят да съблюдават разпоредбите и да " одобряват надзора на обществото ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР