Китайските рафинерии са утроили износа си на дизел тази година,

...
Китайските рафинерии са утроили износа си на дизел тази година,
Коментари Харесай

Китай утрои износа на дизел

Китайските рафинерии са утроили износа си на дизел тази година, наред с повишаването. Това оказва задоволително тласъци на фона на слабото вътрешно търсене на дизел.

Между януари и август износът на дизел от Китай е повишен със 197,2% в съпоставяне със същия интервал на 2022 година, съгласно данни на Главната митническа администрация в понеделник, представени от Reuters.

Само за август китайският експорт на дизелово гориво е повишен с 51,5% на годишна база, съгласно публични данни на страната. Износът на бензин и реактивно гориво също скочи през август и през интервала януари-август.

Ръстът в китайския експорт на горива, изключително на дизелово гориво, пристигна откакто

през предишния месец рафинериите преработиха най-големите количества недопечен нефт до момента.

Пикът на вътрешно търсене през лятото накара китайските рафинерии да усилят преработката на недопечен нефт до рекордните 15,23 милиона барела дневно (bpd) през август. Една от аргументите за това търсене е повишените пътувания в Китай и по-високите размери на експорт на горива.

През предишния месец общата продуктивност е скочила с 19,6% спрямо август 2022 година, съгласно данни на Националното статистическо бюро на Китай (NBS).

Увеличаването на модифицираните количества от рафинерии е най-високото годишно нарастване от март 2021 година

Между януари и август продуктивността на рафинерията се е нараснала с 11,9% на годишна база до 14,76 милиона барела дневно, съгласно оценки на Reuters.

Освен това през предишния месец Китай внесе третите най-високи месечни размери недопечен нефт. Доставките се усилиха с 20,9% по отношение на юли и с 30,9% по отношение на август предходната година, съгласно данни на китайските митници.
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР