От отправяме предизвикателство към всички водачи на листи с кандидати

...
От отправяме предизвикателство към всички водачи на листи с кандидати
Коментари Харесай

ВМРО: Настояваме за дебат за бъдещето на България!

От насочваме предизвикателство към всички водачи на листи с претенденти за европейските избори, както и към медиите – дано този път акцията бъде с диспути сред претендентите за евродепутати, а не с пиар изявленията в удобните студиа на националните малките екрани. Стар недостатък на изборните съревнования в България е неналичието на диспути сред претендентите. През последните години диспути се провеждат по изключение, а не като съществена част от отразяването на предизборната акция. Хората все по-трудно се ориентират кой какво предлага и до какъв брой изобщо е осведомен на какви избори се явява и по какъв начин счита да ръководи.

В изборите за Европейски парламент това пък напълно се губи, тъй като българските политици (с някои дребни изключения) по този начин и не съумяха да обяснят на жителите по какъв начин се вземат решенията в Европейския съюз и за какво е значимо гласът на България да се чува мощно и отчетливо. Повечето европейски депутати са незнайни за необятната аудитория, а пък активността им е напълно апокрифна. Това би трябвало да се промени.

От сме безапелационни, че бъдещето на България е в Европа, най-малкото тъй като българската страна и цивилизация са създатели на Европа. Проблемът е, че Европа отстъпи от демократичните разбирания, от основите си – а точно съюз на равноправни и суверенни страни. Проблемът е, че Европа (Европейският съюз) се трансформира в мощно бюрократизирана, тромава, корумпирана конструкция, където има равни и по-равни. Европейски Съюз като план беше сменен и сега хора като Урсула фон дер Лайен го трансформират в квазидържава, където гласът на националните държавни управления и на жителите не се чува. В същото време самообявилите се за „ европейски хайлайф “ се разпореждат с нашите пари, с нашите права, с нашите ползи. Европа се нуждае от промяна и връщане към корените – към стопански съюз, в който гласът и ползите на дребни и огромни се зачитат, чуват се и се отстояват, а не се подценяват.

Нужен е спор тъкмо по време на европейските избори в каква Европа желаеме да живеем. Нужен е спор сред хората, които се явяват да ни съставляват в Европа. Какви хрумвания ще пазят? Ще поддържат ли гробокопача на Европа фон дер Лайен за втори мандат? Ще се желае ли предоговаряне на Зелената договорка? И тъй наречените Гражданите имат право да чуят какво мислят политиците по тези въпроси.

Затова от насочваме предизвикателство и към участниците в изборите, и към медиите – дано се провеждат диспути и всеки да изрази своите тези, да има спор, полемика, кавга. Нека жителите да видят кой какво знае, какъв брой тежи, подготвен ли е за поста, за който се явява на избори.

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР