Китайските производители на смартфони изостават що се отнася до умните

...
Китайските производители на смартфони изостават що се отнася до умните
Коментари Харесай

Xiaomi разработва собствен умен асистент



Китайските производители на смарт телефони изостават що се отнася до умните асистенти. Гугъл е табу в страната, Siri е лимитирана до Apple устройства, а Alexa и Cortana нямат нужните функционалности, с цел да служат на целокупния китайски народ качествено. Xiaomi има единственото решение в този случай - създаването на личен AI помощник. Компанията пусна публично видео, което демонстрира Xiao Ai - помощник, създаден особено за Китай.

Функционалностите не са нещо ново и неизмеримо - потребителите могат да пускат музика, да ревизират метеорологичните условия, да пускат разнообразни приложения и да управляват други свързани умни устройства, както и да превеждат непознати езици на родния китайски.

Xiao Ai в действителност беше показан в умната колонка на Xiaomi още предходната година, само че към този момент ще бъде включен в смарт телефоните на компанията посредством ъпдейт на операционната система. В новия модел Mi Mix 2S асистентът ще идва конфигуриран по дифолт. Xiao Ai надали ще се появи отвън Китай - въпреки всичко той е създаден да запълни присъща ниша на локалния пазар - за всички остнали страни има Гугъл Assistant да вземем за пример.

Xiaomi има сериозна конкуренция, тъй като Bloomberg оповестява, че Huawei също създават личен интелигентен помощник. Успехът на този програмен продукт може да реши борбата за първото място при смарт телефоните в Китай, която до този миг се печели от Huawei.

Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР