Китайските компании „Синофарм“ и „Синовак“ ще доставят над 100 милиона

...
Китайските компании „Синофарм“ и „Синовак“ ще доставят над 100 милиона
Коментари Харесай

„Синофарм“ и „Синовак“ ще доставят ваксини за програмата „Ковакс“

Китайските компании „ Синофарм “ и „ Синовак “ ще доставят над 100 милиона дози ваксина против COVID-19 на световната стратегия за заслужено разпределение на ваксини „ Ковакс “, заяви радио „ Китай “.

По думите на представителя на Министерството на външните работи Джао Лидзиен, това е още една стъпка на Китай в осъществяване на обещанието му да трансформира имунизациите в световен артикул, давайки своя принос в световната битка с вируса.

Двете китайски фармацевтични компании ще дават на „ Ковакс “ 11 милиона дози ваксини в границите на 4 месеца, които са предопределени основно за разрастващите се страни, сподели Джао Лидзиен.

„ Като най-голямата разрастваща се страна и виновен член на интернационалната общественост, Китай не слага на предпочитано място своите ползи, опълчва се на ваксинния шовинизъм, постоянно поддържа концепцията за общественост на споделена орис в опазването на здравето и предизвиква с на практика дейности интернационалното съдействие за имунизиране и работи за достъпността на имунизациите за разрастващите се страни “, добави още представителят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР