Китайските експерти буквално били потресени от останки на древни черепи

...
Китайските експерти буквално били потресени от останки на древни черепи
Коментари Харесай

68 черепа с „трето око“ откриха в Китай

Китайските специалисти безусловно били потресени от остатъци на антични черепи в Урумчи. На всичките 68 черепа се виждат отвори с незнаен генезис – „ трето око “.

Археолозите се разделили на две в мненията за произхода на отворите.

Черепите били открити сред 1986 и 1989 година по време на разкопки в Синдзян, оповестява ТАСС, представен от Vesti.ru. Възрастта на черепите се прави оценка на 2200-2800 години.

Учените имат намерение да се извърнат за помощ към криминалистите – допустимо е те да могат да дефинират характера на загадъчните дупки на черепите.

В момента една част от учените считат, че отворите в черепите са останали от смъртоносни рани, получени в битки сред разнообразни войнствени племена, населяващи северозападната част на Китай.

Други считат, че това са следи от хирургична интервенция, призвана да избави живота на античните жители на Синдзян. Те дават за образец интервенции, провеждани в далечното минало от ацтеките и някои други нации на Южна Америка. Техните оперирани съплеменници по-късно живели пълностоен живот.

Освен това е известно за ритуалните трепанации на черепа – тибетските монаси са провеждали такива процедури по специфична технология, с цел да отворят „ третото око “.

Впрочем и в този момент операциите с отварянето на „ третото око “ не всеки път са безобидни. Скандалният американски художник Уафа Билал трябвало да се отърве от вградената камера в главата си.

Организмът му отхвърлил сходен „ ъпгрейд “ и „ третото му око “ на тила не оживяло. Билал обаче не има намерение да се предава.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР