Китайските държавни медии се забавляват в дните на хаотични протести

...
Китайските държавни медии се забавляват в дните на хаотични протести
Коментари Харесай

Китай се подигра на САЩ, как пази човешки права и праща армия срещу протестиращи

Китайските държавни медии се забавляват в дните на безредни митинги в Съединените щати и акцентират опасността на президента Доналд Тръмп да употребява армията , оповестява " Ройтерс ".

От дни китайските медии натъртват на митингите след убийството на Джордж Флойд, разяснявайки поддръжката на американските политици за митингите в Хонконг .
 Конгресът одобри закон за налагане на наказания в Китай
Конгресът одобри закон за налагане на наказания в Китай

Съединени американски щати в отбрана на мюсюлманите

Миналогодишните митинги в Хонконг, които от време на време ескалираха с принуждение, подтикнаха Пекин предишния месец да разгласи, че ще наложи законодателство за национална сигурност на някогашната английска колония.

Ху Сижин, редактор на " Глобал таймс ", оповестен от People " s Daily на ръководещата Комунистическа партия, съобщи, че Съединени американски щати означават годишнината от Тиенанмън " по неповторим метод " .

" Американските военни се изпращат в градовете, а полицията стерля . Съединени американски щати потвърждават какъв брой значимо е било Китай да възвърне реда през 1989 година Но тогава редът в Китай бе неведнъж по-сериозно погубен, в сравнение с в този момент в Съединени американски щати ", добавя той.

В понеделник Тръмп даде обещание да употребява военна мощ , в случай че насилието в Съединени американски щати не бъде потушено.
 Тръмп изригна против
Тръмп изригна против " отрепки, нищожества и неудачници ", протестиращи в Ню Йорк

Настоява няколко пъти да се употребява националната армия

" Китай прояви самообладание към хонконгските вълнения . Белият дом има вяра ли, че разполагането на армията може да реши проблемите му ", написа " Глобал таймс "

" Можете ясно да видите, че китайските държавни медии употребяват американските безредици, с цел да оправдаят хода на Китай по Закона за националната сигурност за Хонконг и да омаловажат рецензиите от страна на Съединени американски щати ", написа Юан Дзен, учител по медии и връзки в университета в Лийдс.

Карикатура, оповестена от People`s Daily в обществени медии, изобразява служител на реда, който разрушава статуята на свободата, небето в пламъци с Белият дом на назад във времето и китайската надпис " Правата на индивида ".

" Шокираният и ужасяващ " Европейски Съюз осъди злоупотребата с власт в Съединени американски щати

Това разгласи висшият представител на Европейски Съюз за външната политика Жозеп Борел

Китай от дълго време е подложен на критика от Съединени американски щати поради правата на индивида, в това число във връзка с отношението към тибетците и етническите уйгурски мюсюлмани .

" Ние постоянно сме срещу расовата дискриминация ", съобщи представителят на китайското външно министерство Жао Лицян на брифинг за медиите в сряда.

" Надяваме се държавното управление на Съединени американски щати да предприеме съответни ограничения за осъществяване на отговорностите си според интернационалната спогодба за унищожаване на всички форми на расова дискриминация за отбрана на законните права на етническите малцинства ", сподели той.
 Тръмп подписа закони за отбрана на човешките права и демокрацията в Хонконг
Тръмп подписа закони за отбрана на човешките права и демокрацията в Хонконг

Санкции против публични лица…
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР