Китайски военни самолети за пореден път навлязоха в тайванската идентификационна

...
Китайски военни самолети за пореден път навлязоха в тайванската идентификационна
Коментари Харесай

Нови 11 китайски военни самолета навлязоха в тайванската идентификационна зона за ПВО

Китайски военни самолети за следващ път навлязоха в тайванската идентификационна зона за противовъздушна защита (ADIZ) по-рано тази седмица.

В отчет на Министерство на защитата на Тайван тези дейности от страна на Пекин са избрани като очевидни провокации.

Военните самолети летяха в югозападната част на тайванската идентификационна зона, а на собствен ред военновъздушните сили на страната активизираха системите за Противовъздушна отбрана.

Броят на китайските военни самолети, навлизащи в тайванската идентификационна зона, се усили през последните дни, откакто китайската авионосна група Ляонин се насочи на юг.

Подобни „ заплашванията “ и „ провокации “ се случват съвсем всекидневно от началото на месеца, като по данни на Министерство на защитата са докладвани общо 44 прелитания.

Най-голямото навлизане от септември месец предходната година насам настъпи на 26 март, когато 20 военни самолета влетяха в тайванската ADIZ.

Това се случи откакто по-рано същия ден Тайван и Съединени американски щати подписаха меморандум за съдействие и основаване на работна група за брегова защита – разследване от приемането на закон от Китай, който разрешава на бреговата му защита да стреля по непознати кораби.

Някои военни анализатори в Тайван считат, че сходни дейности може да са част от тактиката на Пекин да съобщи посланието, че въздушното пространство е в задния двор на Китай и той ще продължава да го употребява, когато и както пожелае, пренебрегвайки Тайван и избраната за тайванска идентификационна зона за Противовъздушна отбрана.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР