Китайската централна банка обяви за незаконни всички транзакции, включващи биткойн

...
Китайската централна банка обяви за незаконни всички транзакции, включващи биткойн
Коментари Харесай

Китай обяви за незаконни транзакциите с криптовалути

Китайската централна банка разгласи за противозаконни всички транзакции, включващи биткойн и други виртуални валути. В резултат на това цената на биткойн падна с повече от 8% до малко над 41 хиляди $, а етереум, вторият по величина дигитален актив, падна с 9% до към 2 867 $.

На китайските банки беше неразрешено да боравят с криптовалути през 2013 година, само че в този момент централната банка реши да затегне разпоредбите, като заяви, че всички услуги с виртуални пари са строго неразрешени. Чуждестранните криптоборси, предоставящи услуги в Китай, също бяха оповестени за противозаконни, се споделя в известието. Централната банка нареди и на китайската компания за финансови технологии ``Ант груп`` - дъщерната компания на колоса за електронна търговия ``Алибаба`` - да приключи услугите, свързани с цифрови активи.

По-рано тази година Китай обяви репресии против крипто добива, което докара до внезапен спад на процесорната мощност на биткойн, откакто доста крипто миньори се видяха принудени да изключат оборудването си.

Новината идва в миг, в който китайската централна банка създава електронна версия на формалната валута на страната с цел безкасови транзакции, като по този начин тя може да бъде проследена и следена от Пекин.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР