Китайската полупроводникова индустрия се опитва да постигне независимост от САЩ(снимка:

...
Китайската полупроводникова индустрия се опитва да постигне независимост от САЩ(снимка:
Коментари Харесай

Китай изгражда независимо от САЩ производство на чипове


Китайската полупроводникова промишленост се пробва да реализира самостоятелност от Съединени американски щати
(снимка: CC0 Public Domain)

Г рупа китайски компании, в това число HiSilicon (дъщерна компания на Huawei), работят по основаване на пробна индустриална линия за чипове без технологии и съоръжение от Съединени американски щати, съгласно източници от промишлеността.

От средата на септември предходната година TSMC загуби правото да доставя чипове за потребностите на Huawei Technologies и свързани компании. Дори отделяйки марката Honor в самостоятелна структурна единица, Huawei отстъпи забележителен дял от пазара на смарт телефони.

Сега представители на HiSilicon са изразили подготвеност – в частен диалог, според обява на  – да провеждат лично произвеждане на процесори, без значение дали не престават глобите против компанията-майка Huawei.
още по тематиката
Твърди се, че технологията ще разреши произвеждане на. Първите артикули се чакат още тази година, като след това софтуерният развой може да бъде внедрен и от други китайски компании.

20% от всички 300-мм силициеви пластини ще бъдат обработени в Китай към 2024 година, съгласно прогноза на Boston Consulting Group. В момента приносът на Китай към международното произвеждане на полупроводникови съставни елементи не надвишава 6%, като в почти същата съразмерност страната обезпечава личните си потребности от електронни съставни елементи.

Местните производители на коли към този момент са изправени пред в размер на 10-30%, защото по-голямата част от компонентната база е импорт. До средата на десетилетието Китай ще излезе на второ място след Тайван и Южна Корея по произвеждане на полупроводници.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР