Китайската кухня е изключително интересна. Заради обширната си територия, в

...
Китайската кухня е изключително интересна. Заради обширната си територия, в
Коментари Харесай

Спагети по китайски

Китайската кухня е извънредно забавна. Заради обширната си територия, според от региона, тя е друга. Имат близо над 30 техники за подготвяне на храна!

Имаше време, когато имах контакти с няколко притежатели на китайски заведения в България. Няколко пъти, напълно инцидентно, съм участвала на моменти, в които се хранят китайците. Нито един път не съм видяла да ядат това, което сервират в заведенията си. Една купа, цялостна с леплив ориз, няколко късчета зарзават и малко пилешко. Като месото е безусловно 2-3 късчета. Всеизвестен факт е, че ястията сервирани в китайските заведения за хранене, са побългарени. Това, което ще предложа през днешния ден, също.
половин пакет спагети
1 дребна тиквичка
1 морков
200 гр пилешко месо.
олио
2-3 гъби печурки

оризов оцет
китайска фалшификация

В китайската фалшификация, която аз употребявам има: звездовиден анасон, резене, карамфил, сечуански пипер, чесън, мисля и.

Спагетите, които употребявам са елементарни, пшенични. Като за италианска кухня, само че в случай че желаете използвайте оризови. Сварявам ги съгласно описанието на опаковката.

Морковите, тиквичките и гъбите нарязваме на лентички. Тук е значимо: огромен, бездънен, чугунен тиган, неголямо количество артикул в него и мощен огън.
Пилешкото месо (за предпочитане да е от гърди), нарязваме на линии. Мариноваме с малко, оризов оцет (същият, който употребяваме и за ) и китайска фалшификация. Оставяме по този начин за 30 минути.

В бездънен тиган, запържваме до побеляване пилешкото месо и го изваждаме. Задушаваме гъбките и също изваждаме от тигана. Добавяме малко лой в съда и изсипваме морковите. Запържваме за 4-5 минути и прибавяме тиквичките - задачата е зеленчукът да остане леко хрупкав. Връщаме гъбите и пилешкото. Разбъркваме и прибавяме изцедените спагети. Добавяме още 2 с.л, 3 с.л вода, китайска фалшификация на усет. Разбъркваме няколко пъти добре.

И както се споделя на китайски: Чу нин хао уейкъо! (Добър вкус! - най-малко Гугъл по този начин споделя.)


Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР