Китайската компания Lianbo води преговори със Сърбия за изграждането на

...
Китайската компания Lianbo води преговори със Сърбия за изграждането на
Коментари Харесай

Китайска компания, изработваща двигатели за VW и Audi, инвестира €80 милиона за фабрика в Сърбия

Китайската компания Lianbo води договаряния със Сърбия за построяването на фабрика за произвеждане на съставни елементи за автомобилната промишленост. Идеята е новият цех да бъде в сръбския град Нови Сад. Стойността на инвестицията е в размер на €80 милиона, оповестява eKapija. 

Lianbo е една от водещите международни компании за произвеждане на автомобилни мотори и мотори за хибридни транспортни средства и нейните клиенти автомобилни колоси като Volkswagen и Audi.
 Фабриката на Mercedes-Benz в Румъния ще създава мотори за електрически автомобили
Фабриката на Mercedes-Benz в Румъния ще създава мотори за електрически автомобили

Разширеното произвеждане стартира следващата година

След изследване на пазара на територията на Европейски Съюз, най-вече в Унгария, Полша и Румъния, представители на китайската компания са в развой на взимане на решение да започват производство в Сърбия, като са подкрепени в бизнес начинанието си от посолството на Китай в страната, съгласно известие на управляващите в Нови Сад, представено от локалните медии.

Друга причина за интереса точно към Сърбия е, че клиенти на компанията към този момент работят в страната. Това са фирмите Continental, Nidec и Brose. Целта е всички клиенти на китайския производител от Европейски Съюз да се доставят с продукция от бъдещия  сръбски цех.

Инвестициите на китайски компании в страната се усилват напоследък. В края на януари стана ясно, че колосът от стоманодобивната промишленост Haitian стартира градеж на фабрика в сръбския град Рума. Инвестицията е в размер на €100 милиона и е една от най-големите в страната напоследък.   
 Китайската Haitian стартира работа по цех за €100 милиона в Сърбия
Китайски колос за стоманодобив стартира работа по цех за €100 милиона в Сърбия

Компанията ще наеме над 300 души си дава обещание междинна заплата от над €1000
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР