Китайската индустрия за чипове се разраства по-бързо от която и

...
Китайската индустрия за чипове се разраства по-бързо от която и
Коментари Харесай

Санкциите на САЩ стимулираха индустрия за производство на чипове на Китай

Китайската промишленост за чипове се разраства по-бързо от която и да е друга в международен мащаб, откакто глобите на Съединени американски щати против локалните Huawei Technologies и други компании отвориха " апетита " към съставни елементи създадени в страната.

Деветнадесет от двадесетте най-бързо разрастващи се компании от промишлеността за чипове в света през последните четири тримесечия идват от стопанска система номер 2 в света, съгласно данни на Bloomberg. В съпоставяне предходната година по това време, техният брой беше осем. Китайските снабдители на програмен продукт, процесори и съоръжение, са жизненоважни за производството на чипове и в този момент усилват приходите няколко в пъти повече от международните водачи Taiwan Semiconductor Manufacturing или ASML Holding.

Така напрежението сред Вашингтон и Пекин трансформира международната промишленост за полупроводници на стойност 550 милиарда $ - бранш, който играе голяма роля във всичко.

През 2020 година Съединени американски щати започнаха да лимитират продажбите на американски технологии за компании като Semiconductor. и Hangzhou Hikvision Digital Technology. Това подхрани взрива в производството и доставките на чипове в Китай.

Очаква се Пекин да налее милиарди долари вложения в бранша в границите на амбициозни стратегии като проектът " Little Giants ", с цел да поддържа и финансира националните софтуерни компании, с цел да заобиколи глобите на Съединени американски щати.

Възходът на локалните компании притегли вниманието на някои от най-големите клиенти: разяснява се. че че Apple счита Yangtze Memory Technologies за най-новия си снабдител на флаш памет за iPhone.

Общите продажби на китайски производители и дизайнери на чипове скочиха с 18% през 2021 година до връх от над 150 милиарда $, съгласно Китайската асоциация на полупроводниковата промишленост.

Постоянният дефицит на чипове, който лимитира производството при най-големите международни производители на коли и потребителска електроника, също работи в интерес на локалните производители.

Приходите на Shanghai Fullhan Microelectronics напримет набъбнаха приблизително с 37%, което е подбудено от огромното търсене на артикули за наблюдаване. Дизайнерът на чипове даде обещание да се разшири в сфери като електрически транспортни средства и изкуствен интелект.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР