Китайската финансова система е сред големите рискове за световната финансова

...
Китайската финансова система е сред големите рискове за световната финансова
Коментари Харесай

Китай - сред големите рискове за световната икономика

Китайската финансова система е измежду огромните опасности за международната финансова непоклатимост. Това сподели гуверньорът на Bank of England Марк Карни в изявление за Би Би Си във връзка десетата годишнина от експлоадирането на международната финансова рецесия.

Карни уточни също така вътрешните опасности за Англия от Брекзит, по-нататъшно доста увеличение на задлъжнялостта на семействата и хакерски атаки против банковата система.

" Един от огромните опасности за световната стопанска система е развиването в Китай ", отбелязва Карни в изявлението, представено от Ройтерс и ТАСС.

Китай е огромен източник на напредък в международната стопанска система, икономическо знамение. Същевременно финансовият им бранш се разви доста бързо и има доста сходства със случилото се в навечерието на последната финансова рецесия, добави той.

Ако банкерите и регулаторите станат самодоволни, не може да се изключи експлоадиране на нова финансова рецесия от същия мащаб като почналата в Съединени американски щати преди десетилетие, предизвести централният банкер.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР