Китайската държавна администрация за регулиране на пазара е започнала разследване

...
Китайската държавна администрация за регулиране на пазара е започнала разследване
Коментари Харесай

Китай ще разследва недостига на чипове

Китайската държавна администрация за контролиране на пазара е почнала следствие на информации, свързани с някои бизнеси с софтуерни чипове за транспортни средства, при които има наддаване и повишение на цените на фона на сегашния недостиг, предава Reuters.

Китайската регулаторна организация се ангажира да ускори надзора върху промишлеността и да предотврати неконтролирано повишение на цените в бъдеще. Доставчиците, които " нарушават ценовите правила ", ще понесат последици, предизвестяват от пазарния регулатор, без да дават спомагателни детайлности за следствието.

Фирмите са обвинени в увеличение на цените въз основа на следене на цените и на предоставени улики, твърди регулаторът, обещавайки да проверява и санкционира противозаконни дейности като презапасяване, управление на ценообразуването и секрети съглашения.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Десетте най-големи производители на чипове в света се радват...

Световният дефицит на микрочипове, който стартира през декември предходната година, наруши веригите на доставки и засегна хардуерния бранш по целия свят. Първоначално съсредоточен в автомобилната промишленост, казусът с недостига се популяризира и в други браншове, с цел да засегне необятен набор от разнообразни типове софтуерни джаджи.

Паниката по отношение на несигурността на доставките от време на време кара купувачите и дистрибуторите на чипове да купуват повече чипове от нужното, създавайки циничен кръг, който в допълнение покачва цените.

През юни изпълнителният шеф на производителя на чипове Intel съобщи, че чака дефицитът да бъде най-тежък до края на годината, като пазарът ще се възстановява едвам през 2023 г.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР