Китайската армия се подготвя за разполагането на разузнавателни безпилотни апарати

...
Китайската армия се подготвя за разполагането на разузнавателни безпилотни апарати
Коментари Харесай

Китай разработва свръхзвукови дронове за наблюдение на американските сили в близост до Тайван

Китайската войска се приготвя за разполагането на разследващи безпилотни апарати на огромна надморска височина, които имат дарба да развиват минимум три пъти по-висока скорост от тази на светлината. Това излиза наяве от оценка на военните на Съединени американски щати, съдържаща се в изтеклите по-рано документи на Пентагона, оповестява американският вестник The Washington Post, като отбелязва, че дроновете доста ще засилят опциите на Пекин за осъществяване на разследващи интервенции.

Тайният документ от Националната организация за геопространствено разузнаване демонстрира, че китайската войска е постигнала софтуерен прогрес, който може да ѝ помогне да следи американски военни кораби към Тайван, както и военни бази в района.

Документът съдържа сателитни изображения от 9 август предходната година, които демонстрират два ракетни разследващи дрона WZ-8 във въздушна база в Източен Китай, на към 560 километра от Шанхай. Дроновете съставляват авангардна система за наблюдаване, която може да помогне на Китай да събира картографски данни в действително време, с цел да построява тактика или да нанася ракетни удари в възможен предстоящ спор.

В оценката се споделя, че Народната освободителна войска на Китай " съвсем несъмнено “ е основала своя първи безпилотен летателен уред в базата, която попада под командването на армейска част, виновна за " налагането на претенциите на Пекин за суверенитет над Тайван “.

Пентагонът е отказал коментар на информацията, а от Министерството на защитата на Китай не са дали отговор на настояването на вестника за подобен.

По-рано от изтеклите документи стана ясно, че Китай е провел сполучливи тествания на нова хиперзвукова ракета, цитира " Фокус "./Факти.бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР