Китай задейства първия си ядрен реактор собствено производство - Hualong

...
Китай задейства първия си ядрен реактор собствено производство - Hualong
Коментари Харесай

Китай задейства първи ядрен реактор собствено производство

Китай задейства първия си нуклеарен реактор лично произвеждане - Hualong One - значима стъпка в опитите на Пекин да стане по-малко подвластен от западните съдружници за енергийна сигурност и сериозни технологии, оповестяват локални медии.
Реакторът, който беше обвързван към националната мрежа в петък, може да генерира 10 милиарда киловатчаса електрическа енергия всяка година и да понижи излъчванията на въглерод с 8,16 милиона тона, твърди Китайската национална нуклеарна корпорация (CNNC).
" Това значи, че Китай разрушава монопола на задграничните нуклеарни енергийни технологии и публично влиза в челните редици на напредналите технологии ", се споделя в изказване на CNNC.
 Съединени американски щати започва инспекция на нуклеарни реактори поради скандал с френски производител Съединени американски щати започва инспекция на нуклеарни реактори поради скандал с френски производител
Комисията за нуклеарно контролиране (АЯР) на Съединени американски щати ще направи спомагателна инспекция на съставените елементи за нуклеарни реактори, създадени от френска...
Ядрените централи доставят по-малко от 5% от годишните потребности на Китай от електрическа енергия през 2019 година, пресмята Националната енергийна администрация, само че този дял се чака да нарасне, защото Пекин се пробва да понижи доста нездравословните излъчвания до 2060 година
Намаляването на зависимостта му от западните съдружници в сериозни високотехнологични браншове като производството на електрическа енергия е основна цел в проекта на Пекин „ Произведено в Китай 2025 “.
Милиарди долари държавни дотации са дадени на китайски компании, с цел да ускорят процеса - ход, който разгневи комерсиалните сътрудници на Китай и провокира нескончаем търговски спор с Вашингтон.
Работата по реактора Hualong One стартира през 2015 година и сега има шест други реактора в развой на създаване в Поднебесната империя и в чужбина, заяви държавният оператор на централата CNNC.
 Франция проверява Areva за подправени документи при произвеждане на нуклеарни реактори Франция проверява Areva за подправени документи при произвеждане на нуклеарни реактори
Френската прокуратура публично стартира следствие по съмнения, че Areva е употребила подправени документи при производството на части...
Hualong One, ситуиран в провинция Фуджиан в източен Китай, ще бъде пуснат в комерсиална приложимост до края на годината след прекосяване на проби.
Китай разполага с 47 нуклеарни централи с общ индустриален потенциал от 48,75 милиона киловата, което се подрежда на трето място в света след Съединени американски щати и Франция.
През последните години Пекин влага милиарди долари за развиване на своя бранш на нуклеарната енергетика, до момента в който поставя старания да отдели нужната за стопанската система му енергетика от въглищата.
Китай построява 13 нуклеарни централи, повече от която и да е друга страна, макар опасенията за околната среда и сигурността.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР