Китай си е отделен свят: културно, политически и икономически. Това

...
Китай си е отделен свят: културно, политически и икономически. Това
Коментари Харесай

Големите китайски играчи, които са готови да завладеят света

Китай си е обособен свят: културно, политически и стопански. Това е страна, която е доста по-различна от всичко, което ни е познато. Със същата мощ това важи и за автомобилния свят, в който най-големият авто пазар обгръща доста марки и безчет модели, които се продават единствено там.

Благодарение на мощното локално търсене, китайските компании сега са съсредоточени върху родния пазар. Рано или късно те ще разширят бизнеса си и ще излязат отвън родината. Ето кои са главните играчи, започвайки от последното място.

GAC Group (Guangzhou Automobile Group)

През 2021 година тази група е продала 450 000 автомобила посредством марките си GAC, Trumpchi и Aion. Тук приказваме най-вече за SUV с разнообразни размери, плюс няколко седана и електрическия автомобил.

Групата създава коли като част от взаимните си сдружения с Mitsubishi, Toyota, Honda и Stellantis. В момента Групата няма интерес към Европа и Америка, само че влага съществено с Toyota, с цел да прави по-конкурентти електрически коли.

BYD (Build Your Dreams)

Основана през 2003 година, когато BYD Company купува Qinchuan Automobile, през предходната година компанията пласира 740 000 в моделните гами Dynasty и Ocean. BYD продава кросоувъра Tang на някои европейски пазари и има наличие в Близкия изток и Южна Америка.

Dongfeng

Dongfeng е шапката, под която се намират марките Venucia, Fengdu, Aeolus, Forthing, Voyah и Dongfeng. Тя създава коли и за Honda, Nissan, Kia и Peugeot-Citroën. През 2021 година Групата продаде 762 000 автомобила (без джойнт венчърите), растеж от 13% по отношение на 2020 година и 23% по отношение на 2019 година

Очакваме развиване на тематиката с наличието на Dongfeng, за което бе обявено предходната година.

Кои са най-големите производители в Китай разберете на новия авто уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР