Китай ще въведе политики за повишаване на си, каза президентът

...
Китай ще въведе политики за повишаване на си, каза президентът
Коментари Харесай

Китай въвежда политики за повишаване на раждаемостта 


Китай ще вкара политики за повишение на си, сподели президентът Си Дзинпин в неделя, съобщи “Ройтерс ”.

Причината е, че политиците се тормозят за идното понижаване на популацията на Китай, което може да навреди на втората по величина стопанска система в света.

„ Ние ще създадем политическа система за повишение на раждаемостта и ще следваме самодейна национална тактика в отговор на застаряването на популацията “, сподели президентът в тирада пред Конгреса на комунистическата партия в Пекин, който се организира един път на пет години.

Въпреки че Китай има население от 1,4 милиарда души, раждаемостта ще падне до рекордно ниски равнища тази година, споделят демографите.

От 1980 година до 2015 година управляващите в страната постановиха строги забрани за раждаемостта като тогава едно семейство можеше да има единствено по едно дете. Малко по-късно бе позволено по две деца, а в този момент и по три.

Коефициентът на раждаемост от 1,16 през 2021 година беше под стандарта 2,1 на Организацията за икономическо сътрудничество и раз за устойчиво население и измежду най-ниските в света.

През последната година Китай вкара ограничения за многодетните фамилии като данъчни облекчения, по-дълъг отпуск по майчинство, здравна застраховка, жилищни дотации, спомагателни пари за трето дете.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР