Китай съобщи за първите смъртни случаи от COVID-19 от повече

...
Китай съобщи за първите смъртни случаи от COVID-19 от повече
Коментари Харесай

Отново починали от COVID-19 в Китай

Китай заяви за първите смъртни случаи от COVID-19 от повече от година в събота, съгласно обява на уеб страницата на Националната здравна комисия, в която се споделя, че двама души са умряли в североизточния район на Джилин , предава Ройтерс.

Китай регистрира единствено два смъртни случая от Коронавирус за цялата 2021 година , последният - на 25 януари.

Страната поддържа метод, който има за цел да понижи предаването допустимо най-скоро, като употребява строги ограничения като къси и целенасочени локдауни и схеми за бързо тестване , когато се открият случаи в даден град или район.

На региона Джилин, граничещ със Северна Корея и Русия, се падат повече от две трети от инфекциите в границите на последната вълна.

Един от умрелите не е бил имунизиран , сподели Джиао Яхуи, върховен чиновник в Националната здравна комисия. Пряката причина за гибелта и на двете жертви са били прилежащи болести, сподели Джиао пред кореспонденти в Пекин, до момента в който признаците им на Коронавирус са леки. Става дума за хора на 65 и 87 години..

Повече от 95% от близо 30 000 души, приети в болница с Коронавирус в Китай, имат леки или никакви признаци, сподели Джиао.

Бързо разпространяващ се вид, прочут като " стелт омикрон ", тества тактиката на Китай за нулева приемливост , която държеше вируса на разстояние от смъртоносната първична зараза в град Ухан при започване на 2020 година
 Омикрон бушува в Южна Корея
Омикрон бушува в Южна Корея

Над 600 000 са новите случаи на COVID-19 за ден
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР