Китай съобщи днес за 402 нови случая на COVID-19, близо

...
Китай съобщи днес за 402 нови случая на COVID-19, близо
Коментари Харесай

Бум на заразени с Ковид-19 в Китай

Китай заяви през днешния ден за 402 нови случая на COVID-19, близо двойно повече от вчерашните и в миг, когато мощно заразният вид Омикрон е " нападнал " към една трета от китайските провинции, съобщи Франс прес.

Броят на новозаразените е несравнимо по-нисък, в сравнение с в останалия свят, само че за Китай е най-високият от март 2020 година

Страната, където коронавирусът бе открит за пръв път в края на 2019 година, следва политиката на " нулев Коронавирус ", което ѝ разреши бързо да ограничи епидемията, само че с цената на високи загуби в обществен и стопански проект.

Щом бъде открит нов случай, управляващите по принцип афишират строга карантина в огромни мащаби и стартират всеобщо и неведнъж тестване на популацията. Въпреки това в годишното си слово пред Народното събрание министър председателят Ли Къцян уточни в събота, че Китай би трябвало " безспирно да усъвършенства " ограниченията против епидемията.

Повечето нови случаи от през днешния ден са регистрирани в североизточната провинция Цзилин, граничеща със Северна Корея, и в пристанищния град Циндао на Жълто море.

Въпреки усилването на епидемията локалните управляващи наподобява този път избират по-мек метод. В Циндао да вземем за пример тестват единствено жителите на зоните, където са открити случаи на Омикрон, до момента в който през октомври 2020 година бяха тествани всичките жители в десетмилионния мегаполис.
ТЕМА преди 2 часа 1997 преди 8 часа 971 преди 1 ден 533
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР