Китай предупреди Европейския съюз да не налага санкции на китайски

...
Китай предупреди Европейския съюз да не налага санкции на китайски
Коментари Харесай

Китай предупреди ЕС да не налага санкции

Китай предизвести Европейския съюз да не постанова наказания на китайски компании поради Русия, като съобщи, че ще предприеме дейности за отбрана на техните ползи, предава БГНЕС.

Позовавайки се на полемиките в Европейски Съюз по отношение на вероятни ограничавания за осем китайски компании, външният министър Цин Ган съобщи, че в случай че бъдат подхванати наказателни дейности, " Китай също ще предприеме нужния отговор, с цел да отбрани твърдо законните ползи на китайските компании ".



Китайските и съветските компании се радват на " естествен продан и съдействие ", които " не трябва да бъдат наранени ", съобщи Цин след диалози в Берлин с немския външен министър Аналена Бербок.

Китай е " твърдо срещу " други страни да постановат свои лични разпореждания или да подхващат едностранни дейности против него, добави той.



Посланиците на Европейски Съюз се срещат в сряда, с цел да стартират разисквания на 11-ия кръг от наказания поради войната на Русия в Украйна.

Според документ, забелязан от Агенция Франс Прес, като част от пакета изпълнителният орган на Европейски Съюз е предложил прекъсване на износа на чувствителни технологии за осем китайски компании поради съмнения, че ги продават на Русия.

Европейски Съюз желае да се пресече реекспортът през трети страни за Русия на чувствителни технологии, които могат да се употребяват на бойното поле, като да вземем за пример микрочипове.



В Берлин Цин настоя, че Пекин постоянно е упорствал за " кротичък разговор " за преустановяване на войната в Украйна.

Китай ще изпрати специфичен делегат в Украйна по този въпрос, сподели той, като прикани Германия да направи повече, с цел да упорства за преустановяване на огъня и за мирни договаряния.

Но Бербок настоя Пекин да заеме ясна позиция против Русия, като предизвести, че неутралитет във войната значи да застане на страната на Москва.

" Неутралитетът значи да застанем на страната на агресора и по тази причина нашият водещ принцип е да дадем ясно да се разбере, че сме на страната на жертвата ", сподели тя.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР