Китай помага за снабдяването на Русия с хеликоптери, безпилотни летателни

...
Китай помага за снабдяването на Русия с хеликоптери, безпилотни летателни
Коментари Харесай

Лъсна истината за Китай - не е спирал да въоръжава Русия след началото на войната

Китай оказва помощ за снабдяването на Русия с хеликоптери, безпилотни летателни апарати, оптични прицели и съществени метали, употребявани в отбранителната индустрия.

Според следствие на " Телеграф " през първото тримесечие на тази година съветски компании, в това число глобени сдружения, произвеждащи ракетни установки, бронирани машини и стратегически бомбардировачи, са получили десетки хиляди доставки от Китай, написа nes.bg.

Търговският оборот сред страните ще надвиши 200 милиарда $ тази година, което е нов връх. Това е реализирано частично с помощта на износа на артикули с евентуално военно приложение, който се е нараснал повече от три пъти на годишна база, съгласно разбор на Обсерваторията на икономическата трудност.

Една от компаниите, наричаща себе си търговец на едро на детски играчки, Shantou Honghu Plastics, изпраща 1000 дрона в Русия. Друга компания, Hems999, е доставила два хеликоптера, а Tianjin Huarong Aviation е предоставила на Русия четири хеликоптера Airbus от началото на войната.

Китайски компании са изпратили и телескопични мерници на повече от 50 съветски компании от началото на 2022 година до първото тримесечие на тази година. Вносът на тези артикули съвсем се е удвоил до 2,5 млн. $ през предходната година по отношение на миналата. На голям брой съветски фабрики са изпратени титанови плочи и пръти, употребявани в самолетостроенето и ракетостроенето.

Някои китайски компании даже имат офиси в Москва или фирмени уеб страници на съветски език и не поставят особени старания да скрият връзките си с военните, като разгласяват фотоси на изтребители и военни кораби на началните си страници, показва изданието.

В същото време се отбелязва, че Китай може да доставя артикули на Русия по " заобиколни пътища ".

" Съобщава се, че Пекин и Москва са провели секрети договаряния с Иран за доставка на амониев перхлорат - химическо съединяване, употребявано за задвижване на балистични ракети. Ако бъде контрактувана, договорката евентуално ще бъде скрита от формалните търговски регистри.

Русия не е разгласила данни за търговията си от военната си инвазия против Украйна насам, макар че данните от Китай, нейният главен търговски сътрудник, демонстрират, че Пекин се е трансформирал в най-важната избавителна линия за Русия, даже когато Путин е остракиран на международната сцена, а западните компании и страни са прекъснали връзките си с Москва ", се споделя в публикацията.

Китай публично резервира " неутралитет " в позицията си във връзка с войната на Русия против Украйна. В същото време съдействието сред Пекин и Москва се е засилило доста през последната година и половина.

В края на юли американското разузнаване заяви, че Китай доставя на Русия технологии и съставни елементи, които играят все по-важна роля във войната, водена против Украйна. Според информацията към март 2023 година Пекин е доставил на Москва безпилотни самолети и елементи на стойност над 12 млн. $.

По-рано медиите писаха, че Китай също по този начин изпраща на Русия безпилотни самолети, керамика за бронежилетки и термовизионни камери.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР