Китай планира да завърши изграждането на своята орбитална станция и

...
Китай планира да завърши изграждането на своята орбитална станция и
Коментари Харесай

Китай планира да изгради своя орбитална станция около 2022 г.

Китай възнамерява да приключи построяването на своята орбитална станция и тя да стартира да действа към 2022 година, заяви Джоу Дзиенпин, основен конструктор към националната стратегия за пилотирани галактически кораби по време на конгрес в университета „ Сун Ятсен " в Гуанджоу.

Станцията ще бъде тежка 100 тона и на нея ще могат да живеят по едно и също време трима космонавти, само че има опция да бъде разширявана при нужда, съобщи " Радио Китай ".

„ Основната цел на станцията е да даде опция на Китай да създаде своя технология за продължителни полети и качества за научни изследвания в близкото пространство до Земята, както и за огромно развиване и потребление на галактическите запаси ", уточни Джоу.

Станцията на Китай ще бъде главната платформа на страната за галактически проучвания, чиято основна цел е асимилиране на технология за построяването и ръководството на огромни галактически уреди, на такива свързани с поддържането на живота и здравето на космонавтите, които постоянно летят в орбита, както и основаването на национална галактическа лаборатория, добави той. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР