Китай отрече твърденията, че използва Куба като шпионска база, като

...
Китай отрече твърденията, че използва Куба като шпионска база, като
Коментари Харесай

Китай отрече твърденията, че използва Куба като шпионска база

Китай отхвърли изказванията, че употребява Куба като шпионска база, като осъди американското държавно управление и медиите за публикуването на спорна съгласно него информация, съобщи Ройтерс, представен от Българска телеграфна агенция.

Служител на администрацията на Байдън съобщи в събота, че от известно време Китай поддържа уреди за шпионаж в Куба и че през 2019 година ги е модернизирал за събиране на разследваща информация. Миналата седмица " Уолстрийт джърнъл " заяви, че на острова е почнал нов развой по шпионаж, като се базира на американски чиновници.

„ Светът е задоволително огромен, с цел да може двете страни да порастват дружно “, сподели Ли Шанфу

" По отношение на хипотетичната шпионска активност на Китай в Куба, информацията е подправена ", съобщи пред публицисти представителят на китайското външно министерство Ван Вънбин.

Информацията се популяризира директно преди визитата на държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън в Китай тази седмица. Най-високопоставеният американски посланик се отхвърли от плануваното си пътешестване до Пекин през февруари, откакто хипотетичен китайски шпионски балон прелетя над Съединени американски щати.

Пътуването се случва на фона на възходящото безпокойствие от китайските морски действия в Южнокитайско море

Ван също по този начин съобщи, че няма информация за пътуването на Блинкън, който ще бъде първият държавен секретар на Съединени американски щати, посетил Китай на държавна аудиенция от пет години. 

Съединени американски щати и Канада провеждали обучение в Тайванския проток

Заместник-министърът на външните работи на Куба Карлос Фернандес де Косио отхвърли обявата на " Джърнъл ", като я назова американска небивалица, целяща да оправдае десетилетното икономическо ембарго на Съединени американски щати против островната страна. Той съобщи, че Куба отхвърля всяко задгранично военно наличие в Латинска Америка и Карибския басейн.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР