Китай остро протестира срещу доклада на американските специални служби за

...
Китай остро протестира срещу доклада на американските специални служби за
Коментари Харесай

Китай протестира срещу доклада на US спецслужбите за произхода на COVID-19

Китай остро стачкува против отчета на американските специфични служби за произхода на Covid-19, е декларирал китайският външен министър Ван И по време на телефонен диалог с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън.

Китайският първи посланик е призовал Вашингтон да спре да политизира въпроса от кое място идва вирусът, с цел да се излезе от задънената улица по този въпрос.

Преди два дни американското разузнаване разгласява елементи от отчет за произхода на ковид, който съдържа извода, че вирусът не е основан като биологично оръжие. В същото време участниците в следствието не са могли да стигнат до консенсус заради неналичието на задоволително информация. Те стартират две вероятни версии за произхода на ковид: натурален контакт със инфектирано животно и случай, станал в лаборатория.

По-рано президентът на Съединени американски щати Джо Байдън упрекна Китай, че крие значима информация от кое място потегля ковид и даде обещание, че няма да престане да упорства да получи съответните отговори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР