Китай организира на 1 октомври в Пекин гигантски военен парад,

...
Китай организира на 1 октомври в Пекин гигантски военен парад,
Коментари Харесай

Най-голямата армия готви невиждан парад

Китай провежда на 1 октомври в Пекин великански боен церемониал, с цел да отпразнува 70-ата годишнина на комунистическия режим.

Китай по традиция прави военни паради на всеки 10 години, отбелязвайки годишнините от основаването си на 1 октомври 1949 година Обикновено мощният човек на режима приема строя на войските и те маршируват на площад „ Тянанмън “, на който Мао Цзедун е провъзгласил основаването на Китайската национална република.

Тази година „ военният церемониал ще е по-мащабен от тези по случай 50-ата и 60-ата годишнина и от оня, с който бе празнувано навършването на 70 години от края на Втората международна война “ през 2015 година, когато участваха 12 000 бойци, увери през днешния ден военачалник Цай Чжъцзюн от генералния щаб на китайската войска. „ Важна тирада “ ще произнесе президентът Си Дзинпин.

Най-голямата войска в света, наброяваща близо 2 милиона души, ще покаже по този случай редица нови оръжия, всички те - конструирани в страната, уточни военачалник Цай на конференция. Той посочи, че военният церемониал няма да е ориентиран против никоя страна, добавя Агенция Франс Прес, припомняйки напрежението в ред сфери от връзките сред Китай и Съединени американски щати.

Военният бюджет на Китай е втори по мярка в света и тази година бележи растеж със 7,5 %, при все това този на Съединени американски щати надалеч го надвишава. Пекин акцентира, че поддържа армията си с мирни цели като „ несъкрушима мощ в отбрана на мира в света “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР