Китай обяви, че ще наложи ответни мита върху вноса на

...
Китай обяви, че ще наложи ответни мита върху вноса на
Коментари Харесай

Как влияят митата на Тръмп върху китайския внос

Китай разгласи, че ще наложи ответни мита върху вноса на Съединени американски щати. Както всички допускаха, ответни ограничения ще има. Това сподели Георги Найденов, икономист по BloombergTV. "Некоригираният търговски недостиг на Съединени американски щати с Китай доближава до историческо дъно за последните 5 години. Той се равнява на близо 21 милиарда $, като спадът му е с над 16% ".

Според господин Найденов, спомагателното оръжие на Тръмп в договарянията с Пекин е, че износът на артикули на Съединени американски щати за Китай се усилва с над 23%. Американският президент ще продължи да твърди, че митата са обективни, разяснява още икономистът.

От друга страна, американският недостиг продължава да нараства, съобщи Найденов. „ Вносът и износът на Съединени американски щати са много волатилни, защото администрацията на президента Тръмп е отворила фронтове на доста места и има рекорден недостиг с Мексико. Влияние оказва комерсиалното напрежение с Европейския съюз и Китай ".

Икономистът добави, че в случай че Китай желае да реализира планувания си стопански растеж от над 6%, то китайската стопанска система би трябвало да разчита на мощно вътрешно ползване. "Ако няма позитивно развиване на комерсиалния спор сред Китай и Съединени американски щати, крайната цена ще я платят американските консуматори, което ще се отрази на идните президентски избори през 2020 година ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР