Китай напълно подкрепя призива за двудържавно решение на конфликта в

...
Китай напълно подкрепя призива за двудържавно решение на конфликта в
Коментари Харесай

Китай напълно подкрепя призива за двудържавно решение на конфликта в ивицата Газа

Китай изцяло поддържа апела за двудържавно решение на спора в линията Газа, насочен на неотдавнашната ислямско-арабска среща на върха в Рияд, съобщи китайският външен министър Ван И на среща с министри от арабски и ислямски страни, съобщи Ройтерс. Двудържавното решение допуска обособяването на две обособени страни - израелска и палестинска.

Ван също по този начин съобщи, че интернационалната общественост би трябвало да работи в този момент и да предприеме ефикасни ограничения за слагане на завършек на филантропичната злополука в линията Газа, където се води война сред Израел и групировката " Хамас ".

Китай желае да работи за " възобновяване на мира " в Близкия изток, съобщи още външният министър на Китай пред делегацията от дипломати от арабски страни и страни с преобладаващо мюсюлманско население. " Нека работим дружно за бързото усмиряване на обстановката в Газа и за възобновяване на мира в Близкия изток допустимо най-скоро ", сподели той в речта си при откриването на срещата в Пекин.

Делегацията в китайската столица включва министъра на външните работи в палестинската самостоятелна власт Рияд ал Малики, сътрудниците му от четири арабски страни - Саудитска Арабия, Египет, Йордания и Индонезия, както и генералния секретар на Организацията за ислямско съдействие.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР