Китай мобилизира балистични ракети DF-26, разположени са в северозападния район

...
Китай мобилизира балистични ракети DF-26, разположени са в северозападния район
Коментари Харесай

Китай мобилизира балистични ракети, способни да потопят кораби на САЩ

Китай активизира балистични ракети DF-26 , ситуирани са в северозападния регион на страната, като съгласно Пекин, оръжията имат способността да унищожават американски кораби , влизащи в оспорвани води в Южнокитайско море, оповестява ЕйБиСи.

Ракетите DF-26, които китайски медии и специалисти в региона на защитата назовават " палач от Гуам " или " Гуам Експрес " , са способни да носят стандартни или нуклеарни бойни глави . Те имат обсег 4500 километра , което ги прави способни да стигнат до Гуам на изток и Индонезия на юг, като дават на Пекин мощно оръжие, до момента в който напрежението в Южнокитайско море продължава да нараства.

Според китайската държавна медия " Глобал Таймс ", ракетите DF-26 в този момент са ситуирани в плато и пустинни региони в северозападната част на Китай, транспортирани от камиони, които могат да преминат през тежкия терен.

Военен специалист от Пекин разяснява пред " Таймс ", че позиционирането на ракетите надълбоко в континенталната част на Китай ги прави по-трудни за прихващане , защото разрешава на ракетата да навлезе в крайния си стадий с висока скорост.

#ChinaDefense China's far-reaching, anti-ship ballistic missile DF-26 has been mobilized to Northwest China's plateau and desert areas as a US warship trespassed into China's territorial waters in the S.China Sea Monday. https://t.co/tAMdaUchrK pic.twitter.com/YQBWhqFbzK
— Global Times (@globaltimesnews) 9 януари 2019 година

Ракетите за първи път са показани на церемониал през 2015 година, а Китай удостовери, че към този момент са функциониращи от април предходната година, като фрагментите са първите показвани отвън церемониал . Не е ясно по кое време ракетите са преместени в северозападния регион, оповестява медията.

 Тайван разгласи огромни военни учения за противопоставяне на Китай
Тайван разгласи огромни военни учения за противопоставяне на Китай

Нараства напрежението сред двете страни

Ден преди информацията за ракетите, американският унищожител USS McCambell, мина през водите на островите Ксиша - регион, който Пекин смята за част от своята територия. Съединени американски щати дефинират прекосяването като интервенция " независимост на навигацията " , до момента в който представителят на китайското външно министерство Лу Канг прикани Съединени американски щати " неотложно да прекратят този тип провокация " .

В края на предходната година китайският контраадмирал Луо Юан съобщи, че Пекин може да потопи две американски самолетоносача при опит да възпре Съединени американски щати да влязат в Южнокитайско море.

Адмирал Лу е представен в тайванските медии , като декларира, че при унищожаването на два самолетоносача ще загинат към 10 000 американци , потвърждавайки, че това ще бъде най-хубавият метод да нарани Съединени американски щати.

Д-р Малкъм Дейвис, старши анализатор в отбранителната тактика и опциите на Австралийския институт за стратегическа политика , разяснява пред ЕйБиСи, че разполагането на ракети е доста , изключително на фона на последните закани от Китай. Той добавя, че до момента Китай е разполагал с ракети т DF-21D, които са с по-малък обхват.

 Си Дзинпин към китайската войска: Подгответе се за борба
Си Дзинпин към китайската войска: Подгответе се за борба

Да поемат отговорности за подготовка и осъществяване на война

" Политически и стратегически има възходящ риск от спор сред Китай и Тайван , който в последна сметка би могъл да докара до опит на Китай да потопи американските военни кораби, в това число и самолетоносачи ", изяснява Дейвис.

Според него, решението в допълнение показва решимостта на президента Си Дзинпин да приготви Китай за война със Съединените щати, или Тайван в Южнокитайско море.

" Тревожа се, че китайците се стремят към нещо през идващите няколко години , " разяснява Дейвис и добавя, че Си Дзинпин може да приготвя мощно изказване по отношение на Тайван за стогодишнината на китайската комунистическа партия през 2021 година

" Китайците , във връзка с метода, по който мислят и виждат себе си в света и метода, по който виждат Съединени американски щати, усещат, че времето им е пристигнало ", прибавя той.

Миналата седмица, Си Дзнинпин изясни по време на среща с военното управление, че китайските въоръжени сили би трябвало да засилят възприятието си за неотложност и да създадат всичко допустимо, с цел да се приготвят за борбата.

 Япония форсира военните си разноски поради Китай и Русия
Япония форсира военните си разноски поради Китай и Русия

Купува F-35, ракети и радари, и модифицира Кага и Изумо в самолетоносачи в помощ на Съединени американски щати

Според Дейвис, е доста малко евентуално китайците да стартират офанзива и малко евентуално този ход да попречва американското наличие в района .

" Американците не се плашат. Всеки самолетоносач е подсилен от военноморска група от крайцери и разрушители , които разполагат с усъвършенствани системи за противовъздушна защита , които евентуално могат да смъкват ракети , макар че това е мъчно ", изяснява той.

Според китайската теория, те биха употребявали бараж от разнородни ракети , което би основало много комплициран проблем за американците, което е евентуално да докара до загуба на кораби .

" Когато приказваме за Съединени американски щати и Китай, би трябвало да забравим за минали спорове, в които американците имаха голямо софтуерно преимущество . И двете страни ще претърпят тежки загуби в сходен спор ", добавя доктор Дейвис.

 Ерата на „ почтено ангажиране” с Китай завърши, гласи американски отчет
Ерата на „ почтено ангажиране ” с Китай завърши, гласи американски отчет

Пояснява се, че дейностите на Китай за оказване на въздействие в Съединени американски щати са отражение на разнообразни форми
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР