Китай изстреля успешно товарния космически кораб Тянжу-3 към космическата си

...
Китай изстреля успешно товарния космически кораб Тянжу-3 към космическата си
Коментари Харесай

Китай успешно изстреля товарен космически кораб

Китай изстреля сполучливо товарния галактически транспортен съд " Тянжу-3 " към галактическата си станция „ Тиангонг “, която е в градеж, заяви локалната организация Синхуа.

Изстрелването с ракетата притежател беше осъществено от  космодрума Уънчан, ситуиран, до южния град Хайнан, след което корабът навлезе в орбита.

" Тянжу-3 " ще достави гориво, съоръжение и артикули за екипажа на пилотирания транспортен съд " Шънжу-13 ", чийто полет е плануван за октомври.

Китай изведе в орбита базовия модул на националната галактическа станция през април. От 17 юни до 17 септември на нея работиха трима космонавти. Те инсталираха съоръжение от външната й страна с две излизания в открит космос.

Общият монтаж на станцията с всички модули ще приключи през 2022 година За осъществяване на програмата са планувани още седем задачи, с които ще бъдат доставени два лабораторни модула. Три от задачите ще са пилотирани.

Общата маса на станцията ще бъде над 90 тона. На нея по едно и също време ще могат да работят трима души, като при промяна на екипажа броят им ще се усилва на шестима. Срокът за потребление на станцията е 10 години
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР