Китай изпрати секретно писмо до Световната здравна организация (СЗО), за

...
Китай изпрати секретно писмо до Световната здравна организация (СЗО), за
Коментари Харесай

Китай изпрати секретно писмо до СЗО. Иска от Гебрейесус отново да игнорира Тайван

Китай изпрати секретно писмо до Световната здравна организация (СЗО), с цел да противодейства на силите в интерес на Тайван и да подсигурява, че той въпреки всичко няма да получи позволение да взе участие в Световната здравна асамблея (СЗА).

В разгара на пандемията, породена от Covid-19, тръгнал точно от Китай, Тайван печели от ден на ден съдружници в поддръжка на това да взе участие като наблюдаващ във видео конференцията на СЗА, която ще се организира в интервала 18-19 май 2020 година В писмо до генералния шеф на СЗО Тедрос Адханом Гебрейесус Китай твърди, че статутът на Тайван е „ противоречив “ въпрос и държавното управление на страната, наричано в писмото „ локалните управляващи “, отхвърля да признае правилото „ Един Китай “. Комунистическата страна твърди още, че делегациите на конференцията не би трябвало да бъдат „ разсейвани от политически операции “.

Припомняме, че генералният шеф на СЗО неведнъж е попадал под обстрел от нападки, тъй като се преценява с настояванията на Пекин, включително да бъде променено името на вируса на Covid-19, с цел да се избегнат всевъзможни препратки към Китай.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР