Китай е готов да увеличи още повече потреблението тази година

...
Китай е готов да увеличи още повече потреблението тази година
Коментари Харесай

Актуализирането на оборудването и потребителските стоки ще е основният стимул за икономиката за 2024 г.

Китай е подготвен да усили още повече потреблението тази година посредством интензивно надграждане на оборудвания и актуализиране на потребителски артикули. Резултатите в тази сфера ще се дефинират от потреблението на сила и намаляването на излъчвания, които ще дефинират и икономическия растеж. Всичко това ще открие нови благоприятни условия за бизнес интервенции в кръговата стопанска система и обвързваните браншове, разясняват специалисти и експерти от бизнес бранша.

Властите ще засилят поддръжката посредством фискалната и финансовата политика, а в същото време с това и ще употребяват пълноценно стандартите, в това число потреблението на сила, излъчванията и нововъзникващите технологии, с цел да насърчат модернизирането на оборудването в секторите като строителство, превоз, селско стопанство, обучение и опазване на здравето. Това ще улесни и процеса на актуализирането на коли и домашен уреди, излиза наяве на срещата на Държавния съвет, която се организира на 1 март.

Хун Йон, анализатор от Форума за доближаване на цифровата и действителната стопанска система съобщи, че тези начинания се чака да задвижат софтуерния напредък, да подобрят разпределението на запаси, да подтикват вътрешното търсене. Това ще насърчи надграждане на потреблението и ще способства за зелено и стабилно развиване на индустриалните структури.

„ Модернизирането на оборудвания и потребителски артикули показват обилни благоприятни условия за предприятията, фокусиращи се на преработване, повторна приложимост и произвеждане. Тези предприятия би трябвало да основат ефикасен механизъм за противоположна връзка, с цел да оповестяват проблемите и предложенията на производители, насърчавайки непрестанно развиване на екологосъобразното ползване. Това също по този начин ще им донесе и повече въздействие върху пазара, съобщи Джоу Ми, старши откривател на Китайската академия за интернационална търговия и стопанска система.

Неотдавнашният проект за деяние, утвърден от Държавния съвет за поощряване на актуализиране на оборудвания и потребителски артикули, даде мощен подтик на цялата промишленост на кръговата стопанска система. До 2025 година мащабът на вътрешния пазар за търговия с така наречен неизползвани артикули (idle items) надвиши 1 трилион юана (138,9 милиарда долара) и се чака да надвиши 3 трилиона юана до 2025 година Стимулирането на желанието на потребителите за присъединяване в покупко-продажби с артикули и насърчаването на повече хора да вземат участие в такава търговия са от решаващо значение за по-нататъшното развиване, съобщи Дин Дзя, президента на платформата за търговия на движимости втора употреба „ Сиеню “.

„ Сиеню “ е основна онлайн платформа за „ преработване “ на потребителски артикули. Тя дава разнообразни решения за търговия на движимости втора употреба, в това число директни покупко-продажби сред купувачи и продавачи, преработване и консигнация. Платформата към този момент има над 500 милиона консуматори, като повече от 4 милиона продукта се разгласяват за продажба всеки ден.

През последната година „ Сиеню “ регистрира 11% растеж на поръчките за домашен уреди втора употреба и 17% растеж на поръчките за мобилни телефони. Източният район и по-младата демографска група са довели до циркулацията на неизползвани артикули. 65% от потребителите на „ Сиеню “ са под 35 години.

„ Очакваме с неспокойствие повече ограничения, които да подтикват потребителите да заменят старите артикули и да насърчат закупуването на по-екологични, енергийно ефикасни артикули. Това доста ще усили мащаба на циркулацията на неактивните детайли и ще предизвиква кръговата стопанска система да навлезе в нов прогресивен цикъл “, съобщи Дин Дзя. Дин прибавя още, че към този момент има количествено измерими стандарти за понижаване на въглеродните излъчвания на „ Сиеню “. Въз основа на това платформата е въвела система за отчитане на въглеродните излъчвания, която записва мащаба за всяка транзакция. Миналата година потребителите на „ Сиеню “ са понижили общо въглеродните излъчвания с 3,14 милиона метрични тона еквивалент на въглища. „ Предвиждаме, че до 2030 година, с над 1 милиард обслужвани консуматори, „ Сиеню “ ще докара до кумулативно понижаване на въглеродните излъчвания, надхвърлящо 55 милиона тона. Компанията ще продължи да употребява цифровите технологии, с което да способства за кръговата стопанска система, с цел да отговори на апела на нацията “, съобщи Дин.

Наред с връщане и преработване на голям брой транспортни средства с нови енергийни източници, сега има и огромно пазарно търсене на преработване на акумулатори. Това показа Джан Тиенжън, ръководител на компанията за произвеждане на акумулатори Tianneng Group и народен представител на Общокитайското заседание на народните представители - висшият орган на властта на Китай.

Джан направи предложение до ОСНП по време на тазгодишната сесия на форума за основаване на екологична система, обхващаща целия витален цикъл на захранващите акумулатори. Това включва основаване на необятна и устойчива мрежа за преработване, както и платформа за следене на информацията, обхващаща производството, потреблението и преработването на акумулатори. „ Усилията са за битка с притока на изхвърлени материали за акумулатори в неофициалните пазари, което предизвиква замърсяване на околната среда и съставлява спънка за сигурността. По този метод действителните дейности опонират на първичната цел за създаване на нови енергийни източници, които да спомагат за постигането на стабилно зелено бъдеще и възстановяване на околната среда ", сподели Джан. Рециклирането на акумулатори е ефикасен способ за понижаване на въздействието върху околната среда и зависимостта от вносни минерални запаси, което ще способства за устойчивото развиване на промишлеността за зелени коли, прибавя още той.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед28944Недялко Недялков: Ние сме заложници на зависимостите на двама души - на Пеевски и на БорисовАлтернативен Поглед17422Недялко Недялков: ГЕРБ стачкува против себе си! Няма съпротива - тя играе напълно в дневния ред на властта!Алтернативен Поглед11020Д-р Румен Петков: Китайско-африканските връзки като сполучлив образец: Търговия, бизнес, рационализация и развитиеАлтернативен Поглед7725Симеон Миланов: Ролята на Китай в модернизацията, омиротворяването и стабилизацията на Близкия изтокАлтернативен Поглед23216Д-р Вихра Павлова: Битката САЩ-Китай в облачното пространство?Алтернативен Поглед163751Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед127631Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед94961Валентин Вацев: Ако нещата се развиват както в този момент, ескалацията посредством директен досег сред натовски/американски/ и съветски войски е сигурнаАлтернативен Поглед90519Мария Захарова с топли думи към българския народ за Трети мартАлтернативен Поглед74361Полк. Гиргин Гиргинов: Кой има изгода от гибелта на Навални?Авторски:ПоследниНай-четениХристо Георгиев41224Цола Драгойчева - Македония сред Тито и Димитров след 1944-та(Втора част)  Васил Проданов  Array.author_name Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР