Китаецът Роутенг Сяо спечели златото в многобоя при мъжете на

...
Китаецът Роутенг Сяо спечели златото в многобоя при мъжете на
Коментари Харесай

Китай с двоен триумф в многобоя при мъжете на световното

Китаецът Роутенг Сяо завоюва златото в многобоя при мъжете на Световното състезание по спортна гимнастика в канадския град Монреал.

Сяо събра 86.933 точки за осъществяванията си на земя, кон с гривни, халки, прескок, висилка и успоредка и донесе първа купа на страната си от огромно съревнование от 2008 година насам.

Друг китаец Чаопан Лин приключи втори с 86.448 точки, а трети се подреди Кендзо Ширай от Япония с 86.431 точки.

Китайците се показаха солидно и се възползваха от грешките на съперниците си, с цел да окупират върха в отсъствието на олимпийския първенец Кохей Учимура (Япония), който получи травма на глезена в квалификациите и загуби очаквания да завоюва седма поредна международна купа.

Руснакът Давид Белявски водеше след първите пет ротации с повече от половин точка, само че в последното си осъществяване на висилка падна при един от лесните детайли и в последна сметка остана четвърти с 86.315 точки.

Победителят в квалификациите Манрике Лардует от Куба позволи много грешки в съчетанията си и се подреди едвам шести с 86.031 точки.

Олимпийският вицешампион и европейски отличник Олег Верняев от Украйна беше считан за един от любимците, само че падна на кон с гривни и на висилка, което го прати на осмото място в крайното класиране с 83.997 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР