Кирил ПетковКакво реално ни казват от американските институции, ако четем

...
Кирил ПетковКакво реално ни казват от американските институции, ако четем
Коментари Харесай

Кирил Петков: Въпрос към Гешев и Борисов – на кого Горанов може да дава мръсни пари?

Кирил Петков
„ Какво действително ни споделят от американските институции, в случай че четем техния формален текст деликатно: “Като министър на финансите Горанов взе участие в корупционна скица, която докара до десетки милиони евро, изплатени на български длъжностни лица в подмяна на удобно законодателство за заинтригуваните страни, участващи в хазартната промишленост “.

Това написа съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков във Фейсбук.

Вчера Службата за надзор на задграничните активи на Министерството на финансите на Съединени американски щати разгласи нови наказания против лица и компании в България по закона „ Магнитски “. Сред тях е някогашният финансов министър от втория и третия кабинет на ГЕРБ Владислав Горанов и свързаната с него компания „ Трилема Кансълтинг “ ЕООД.

Ето какво още написа той:

„ Тук американските служби споделят, че Горанов е платил корупционните пари на “длъжностни лица ” в множествено число в подмяна на “благоприятно законодателство ”.

Въпрос към господин Гешев и към господин Борисов: на кого може господин Горанов да дава мръсни пари, който може да каже на парламентарна група да прави “благоприятно законодателство ”?

Кой е с позиция над министъра на финансите, който има и надзор върху парламентарна група, с цел да приема закони и да насочва както Борисов през днешния ден сподели “зайчетата в Народното събрание ”? “.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР