Кирил Петков, чийто имунитет прокуратурата поиска днес, публикува своя позиция

...
Кирил Петков, чийто имунитет прокуратурата поиска днес, публикува своя позиция
Коментари Харесай

Петков обяви ще даде ли имунитета си

Кирил Петков, чийто имунитет прокуратурата изиска през днешния ден, разгласява своя позиция във Faceboo профила си, в която показва, че " ще изчакам да се сформира и проработи комисия в Народното събрание, пред която да бъдат показани всички обстоятелства и доказателства, с цел да могат всички българи да видят ясно и образно по какъв начин българската прокуратура се употребява за политически напън ".

" В деня ПРЕДИ комисията да вземе решението си, ще се откажа от имунитета си непринудено, тъй като знам, че няма от какво да се опасявам ", написа още той.

Припомняме, че Софийски градски съд предложи на основния прокурор на Република България да внесе стимулирано искане до Народното събрание за предоставяне на позволение за възбуждане на наказателно гонене против Кирил Петков - някогашен министър-председател и сегашен народен представител в 49-ото Народно заседание.

Предложението е направено по отношение на досъдебно произвеждане по отношение на декларация за поданство, подадена на съображение чл.110 от Конституцията на Република България с погрешни данни.

От доказателствата, събрани в хода на следствието, може да се стигне до извода, че в подадената от Петков. пред президента на Република България декларация, е затаена истина – съществуване на двойно поданство, и е доказана лъжа, че лицето дава отговор на изискванията за избиране на народни представители.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР