Кирил Милов донесе трети медал на България от европейското първенство

...
Кирил Милов донесе трети медал на България от европейското първенство
Коментари Харесай

Кирил Милов донесе трети медал за България от ЕП по борба

Кирил Милов донесе трети орден на България от европейското състезание по битка в Букурещ, откакто тушира финландеца Арви Саволайнен в борбата за бронзово отличие на 97 кг типичен жанр. По-рано денем Абу-Муслим Амаев стана трети в Европа на 67 кг, а във вторник Едмонд Назарян направи същото на 63 кг.

Милов взе първата точка още преди партера на първата част и доминираше тотално в мача. При 5:0 във втората част българският национал направи ново придвижване за две точки, с което тушира финландеца. Щабът на Саволайнен загуби обжалване и по този начин крайният резултат стана 8:0.

Милов стартира шампионата с победа с техническо предимство против поляка Тадеуш Михалик, само че на четвъртфиналите българският национал бе победен с 0:4 от състезаващия се с безпристрастен статут Магомед Муртазалиев. Той се класира на край по-късно във вторник и изтегли Милов на репешаж, където българинът надделя унгареца Тамаш Левай с безапелационното 11:0. Това го изпрати и на битката с Саволайнен за бронз.

За страдание, Айк Мнацаканян не съумя да завоюва бронз в категория до 82 кг. Той отстъпи на грузинеца Гела Болквадзе с механически туш - 0:9 точки.

България има три бронзови медала досега в Букурещ - с изключение на двата на Милов и Амаев от днешния ден, подобен завоюва и Едмонд Назарян (63 кг).

Утре на тепиха при дамите излизат Тайбе Юсеин, Евелина Николова, Биляна Дудова, Юлияна Янева и Ирена Бинкова.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР