Семейните автомобили трябва да предлагат наистина много неща, за да

...
Семейните автомобили трябва да предлагат наистина много неща, за да
Коментари Харесай

Renault Symbioz - новият семеен автомобил на французите

Семейните коли би трябвало да оферират в действителност доста неща, с цел да могат да впечатлят и завоюват доверието на цялото семейство.
 Renault E-Tech - кои са трите средноразмерни кросоувъра на французите и какви са разликите сред тях
Arkana, Megane или Austral - какви са разликите и кое си коства да изберем

Мек хибрид, цялостен хибрид и чист електрически автомобил - трите концепции на Renault за стилен кросоувър

И тъй като знаят това доста добре, Renault са се пробвали да вземат най-доброто от три свои исторически модела и да създадат една самобитна кръстоска от тях. Така се е раждил Renault Symbioz - новият модел на французите в C-сегмента, който ще се окаже в директна конкуренция с Nissan Qashqai.

Отвън във вътрешността

В дизайна на Symbioz са залегнали три модела - Renault 16, Espace и Scénic. Едно от общите неща сред тези автомобили е, че са ориентирани към удобното фамилно пътешестване.
 Снимка 663517

От Renault споделят, че Symbioz е позициониран сред Captur и Austral от актуалната гама, като употребява снадки вариант на платформата CMF-B, на която стъпват Clio, Captur и Arkana. 

Дизайнът на колата може да бъде избран като обикновен, само че изтънчен. Новото лого на Renault е вплетено съвсем на всички места, само че в разнообразни форми. Така да вземем за пример го виждаме в целия си искра в средата на предната решетка, само че и разграничено на две в светлинния автограф.
 Снимка 663515

Фаровете начело са заострени и основават усещането, че автомобилът ни гледа пронизващо. Докато откъм гърба те основават чувството за широчина.  " Във всеки фар се виждат осветени геометрични форми, наподобяващи ледени кубчета в течност ", споделя Паула Фабрегa, шеф дизайн планове Renault.
 Снимка 663511

Новото Renault Symbioz ще се предлага в седем добре познати за марката цвята, измежду които и един нов - Mercury Blue.

Изисканият " пашкул "

Интериорът на Symbioz е планиран по този начин, че да наподобява на пашкул и дава комфорт за цялото семейство. Ако на някой структурата на таблото му се коства позната, то не бърка, тъй като тя е същата като в новия Captur.
 Снимка 663513

Тук забавното е, че при всяка версия има разлики в таблото. При Techno горната част е със специфична мека на досег багра, а при Esprit Alpine е със наследник преливащ претекст. Докато при версията Iconic виждаме сатинирано преливащо алуминиево покритие.

Долната част на таблото на Esprit Alpine е облицована със спортна високотехнологична материя. Докато при Iconic ще намерим зърнеста синтетична кожа с противоположен тегел. И тапицерията е характерна по отношение на всяко едно от трите равнища на съоръжение.

Макар да е най-вече фамилен автомобил, от Renault настояват, че новият Symbioz е по-компактен от множеството си съперници в сегмента. Става дума за 4.41 м дължина и 1.79 м ширина. Автомобилът е умислен по този начин, че да поддържа баланс между семейния живот и градската пъргавина.
 Снимка 663520

Доказателство за това е фактът, че задната седалка може да се плъзга с до 16 см, тъй че пасажерите откъм гърба да получат в допълнение пространство за краката - малко над 22 сантиметра. В тази конфигурация обаче губим от размера на багажника, който става 492 литра.

Но когато задните седалки са плъзнати напред, размерът се усилва до впечатляващите 624 литра. При сгънати задни седалки (60:40), получаваме товарно пространство от 1582 литра. Подът на багажника е плосък и отсъствието на борд дава по-голяма независимост при товаренето на разнообразни предмети.

И тъй като сме на тематика товар, ще споменем, че в купето общо има 24.7 литра пространство за предпазване, в които се включват и седем литра в жабката. Renault Symbioz разполага и с интерактивния панорамен стъклен покрив Solarbay, като водачът и пасажерите могат да избират сред четири нива на бистрота.
 Снимка 663509

Renault Symbioz е оборудвано с мултимедийната система OpenR Link, която е с вградени Гугъл услуги и Android Automotive 12. Същата бе показана за първи път от французите в Megane E-Tech Electric.

С нея боравим чрез 10.4-инчовия сензорен екран, до момента в който значимата за автомобила информация е показана на лидера чрез 10.3-инчов екран.  

Избор от мотори няма, защото Renault Symbioz идва единствено с E-Tech full hybrid мотор. Така получаваме два електромотора в композиция с 1.6-литров 4-цилиндров бензинов мотор с 94 к.с.
 Новото Renault Captur е по-динамично и по-съвремнно - ето какво знаем за фейслифта на модела
Новото Renault Captur е по-динамично и по-съвремнно

Captur влиза в директна борба с Ford Puma за сърцата на водачите

Скоростната кутия е с палцови муфи, без съединител, и разполага с четири предавки за бензиновия мотор и две за главния електромотор. Renault Symbioz ще се създава в завода във Валядолид, Испания, като се чака поръчките да бъдат отворени още този юли. Тогава да разберем повече и за цената.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР