Кирил Десподов стана за трети път общо и втори пореден

...
Кирил Десподов стана за трети път общо и втори пореден
Коментари Харесай

Кирил Десподов отново е Футболист на година

Кирил Десподов стана за трети път общо и втори следващ Футболист на България. Нападателят на Лудогорец и националния тим на България бе огромният победител в 62-рата анкета на спортните публицисти с 193 гласа.
" Благодаря на всички за тази премия, която спечелвам за втора поредна година. Казах към този момент, че тя ме стимулира доста. Чест е съм в компанията на толкоз положителни футболисти в челната тройка ", сподели той.

На второ място е халфът на Вердер Бремен Илия Груев, който получи 179 точки. От негово има премията взе татко му Илия Груев, който извини отсъствието на сина си с неотложните му задължения към Вердер, с който той завоюва мач в Бундеслигата.
Трети остана халфът на ЦСКА Ивайло Чочев, който събра 109 точки от вота. " Благодаря на всички, които да дали своят вот за мен, както и на тима и съотборниците ми, без които нямаше да бъда това, което съм. Пожелавам на всички сполучлива година ", сподели той на церемонията.

Треньорът на Левски Станимир Стоилов бе определен за най-хубав треньор за 2022 година. Той завоюва със " сините " Купата на България след 13 години суша, а по-късно игра с отбора и в шампионата за Купата на конференциите, където отборът му отстрани ПАОК Солун, преди да отпадне от малтийския Хамрун. Стоилов събра 259 точки, само че не съумя да се яви на церемонията и да получи персонално премията си.
Негов първи подгласник е Ивайло Петев, който до неотдавна беше народен селекционер на Босна и Херцеговина. Специалистът събра 150 точки.
На трето място остана Илиан Илиев от Черно море.

Вратарите Даниел Наумов от ЦСКА 1948 и Светослав Вуцов от Славия бяха отличени като най-хубави на поста си в българското футболно състезание, сподели гласуването на спортните публицисти. Двамата събраха по 26 вота и си разделиха първото място. Те оставиха зад себе си Густаво Бусато от ЦСКА и Серджо Падт от Лудогорец.

Националът на Лудогорец Антон Недялков получи наградата за най-хубав бранител в efbet Лигата. Той събра 32 гласа, като след него останаха Сонко Сундберг от Левски (25 гласа) и Юрген Матай от ЦСКА (20 гласа).

Ивайло Чочев нямаше никаква конкуренция за най-хубав халф в елита. Футболистът на ЦСКА 1948 събра 73 вота от общо 100. След него са Филип Кръстев от Левски с 13 гласа и Каули Оливейра от Лудогорез с 6 вота.

За най-хубав нападател в България бе определен Кирил Десподов. Той остави зад тила си съотборниците си от отбора от Разград - Бърнард Текпетей и Матиас Тисера. 

Звездата на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев завоюва премията " Лъвско сърце - Трифон Иванов ", която се връчва в памет на непрежалимия футболист, който умря преди близо 7 години. Призът се връчва за извънредно държание на терена и отвън него. Тя се дава от Асоциацията на спортните публицисти.
Неделев се върна в игра за Ботев след 252 дни пауза (в контрола), през които се възстановяваше от животозастрашаваща интервенция, която му бе направена в Грузия при случай с рейса на националния тим. 
" Радвам се, че още веднъж съм тук след толкоз време. Миналата година беше най-тежката в моя живот и кариера. Искам да благодаря както на доктор Шота Ингороква, тъй като избави моя живот, и на доктор Бочев за всички грижи. Благодаря на моето семейство, моято другарка и на всички вас за поддръжката. Благодарение на вас се оправих по най-бързия метод. Вчера, след толкоз доста време, играх мач. Много съм благополучен. Надявам се да възвърна формата си и да оказа помощ на моя тим и на националния отбор ", съобщи Неделев.

Халфът на Интер Милано Никола Илиев бе определен за най-перспективен млад български футболист. Бившият футболист на Ботев (Пловдив) събра 28 точки, като след него в класацията останаха Марин Петков от Левски, а третото място си разделят Християн Петров, Пламен Андреев и Илие Груев.

При дамите за следващ път №1 е състезателката на Йонг Бойс Симона Петкова, която изпревари Евдокия Попадинова и Десислава Дюпюи.
Бърнард Текпетей от Лудогорец бе определен за най-хубав чужденец в българската Първа лига, като наследи Юрген Матай от ЦСКА - призьор от предходната година.
За най-красив гол оценката получи Брадли де Нойер от ЦСКА, който се разписа във вратата на ЦСКА 1948.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР