Кипящото от вчера гражданско недоволство срещу вицепремиера Калина Константинова вече

...
Кипящото от вчера гражданско недоволство срещу вицепремиера Калина Константинова вече
Коментари Харесай

Заради бежанците: Граждани настояват за оставката на Калина Константинова: Тя е срам!

Кипящото от през вчерашния ден гражданско неодобрение против вицепремиера Калина Константинова към този момент приема съответна форма.
Във Facebook се провежда митинг за довечера пред постройката на Министерския съвет, като главното искане на уредниците е оставката на Константинова, която дава отговор за оправянето с бежанската рецесия, подбудена от войната.

Поводът е изявлението на вицепремиера, с което тя трансферира обстановката с украинските бежанци в страната върху самата украинска общественост, оповестяват от " Сега ".

Организаторите обобщават ситуацията по този начин: „ Хотелиери, на които не е платено макар гръмовните обещания, майки с деца, възрастни и заболели хора, още веднъж нямат визия къде ще отидат, откакто са напуснали разрушените си от бомбардировки домове, водачи на рейсове, които не знаят какъв курс ще поемат, репортажи по малките екрани, показващи в отрицателна светлина уплашени и комплицирани хора, сеене на ненавист към бежанците от страна на върховен държавен служител, какъвто е госпожа Константинова.” И предвиждат, че „ цялостното безучастие от страна на страната в лицето на госпожа Константинова и отрасловата ѝ ДАБ (Държавна организация за бежанците – бел.ред.) е на път да провокира районна филантропична рецесия на територията на страната”.

Исканията на уредниците на митинга са следните:

- ясна визия по какъв начин страната ще улесни интеграция на бежанците в идната фаза на програмата за настаняването.

- ясна гаранция, че никой нуждаещ се няма да бъде оставен на улицата; че никой емигрант няма да бъде жертван на гладуване; че базите, в които биват релокирани бежанците, съществуват базови хигиенични условия.

- човешко отношение към хората бягащи от война, чиито къщи са разрушени, чиито съпрузи, татковци, синове и дъщери се бият за свободата на Украйна.

А оставката на Константинова желаят на съображение, че „ не просто не съумя да бъде на висотата на задачата, пред която беше изправена, само че и избра да трансферира виновността за неуспехът върху жертвите на войната. Всички вероятни мостове от нейното ръководство на администрацията към доброволците и към бежанците са изгорени.”

С възприятие за позор

От фондация " Три дами " - организация, подпомагаща бежанците в страната, излязоха с сериозно отворено писмо към вицепремиера. " Срам - това почувствахме, слушайки неуместните Ви ядосани реплики по адрес на бежанците - за капризите им и неподчинението им на Вашия проект. Възмутени сме от това, че проявявате толкоз малко схващане от какво се нуждаят тези дами и техните деца сега - от достъп до здравна помощ, от подобаваща храна за дребни деца, от опция за социализация и интеграция в обществото, от занимални за децата, от уроци по български език за майките, с цел да могат да се включат в пазара на труда. А не от настаняване в откъснати от цивилизацията почивни станции, без каквато и да било вероятност за бъдеще в България ", пишат участниците във фондацията.

" Обръщаме се към Вас като дами към жена и с вярата, че ще размислите и ще оттеглите заканите си за наказателно настаняване на бежанците в Сарафово и Елхово, които безсърдечно отправяте във видеото. Не ни напуща вярата, че като страна ще съумеем да проявим човечност - по този начин както го направиха самостоятелно хиляди доброволци и донори в цялата страна ", прибавя се в писмото.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР