Кипърският министър на правосъдието Йонас Николау подаде оставка на фона

...
Кипърският министър на правосъдието Йонас Николау подаде оставка на фона
Коментари Харесай

Министерска оставка в Кипър заради серийните убийства

Кипърският министър на правораздаването Йонас Николау подаде оставка на фона на публично неодобрение по отношение на дейностите на полицията след изгубването на задгранични дами - жертви на хипотетичен сериен палач , чиито дейности са останали незабелязани в продължение на три години, съобщи Ройтерс.

Четири дами бяха открити убити през последните три седмици, като телата им бяха открити на разнообразни места западно от столицата Никозия.
Cyprus Justice Minister Ionas Nicolaou said he resigned on Thursday after a public outcry over the botched response to suspected serial killings that went undetected for nearly three years
— AFP news agency (@AFP) 35-годишен армейски капитан е в ареста, а полицията съобщи, че той е признал за общо седем убийства на дами, с които се бил свързал в уеб сайтове за запознанства.

" Информирах президента на републиката, че депозирам оставка по аргументи от политическо естество ", съобщи пред публицисти Николау след среща с президента Никос Анастасиадис.
Николау съобщи, че Анастасиадис е приел оставката му.

Властите бяха подложени на яростна рецензия по тази причина, че не са разследвали задълбочено сигналите за изчезнали дами.

Майка и щерка от Румъния, за които се счита, че са били първите жертви, са изчезнали през септември 2016 година , а последната жертва - от Филипините, е изчезнала през август 2018 година

Полицията съобщи, че се води вътрешно следствие за възможни нередности.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР