Кипърските сили за сигурност са заловили две лодки с общо

...
Кипърските сили за сигурност са заловили две лодки с общо
Коментари Харесай

Мигрантите идват! Десетки незаконни чужденци бяха заловени край Кипър

Кипърските сили за сигурност са заловили две лодки с общо 88 мигранти на борда край югоизточния бряг на острова през уикенда, съобщи ДПА.

Държавното радио РИК заяви през днешния ден, че един мъж е съумял да стигне до брега на средиземноморския остров посредством плуване и полицията го търси.

Все още не е ясно какъв е произходът на мигрантите, само че управляващите са сигурни, че те са тръгнали от Ливан. По тази причина всички те ще бъдат върнати в Ливан, откакто преминат през здравен обзор и получат хранителни запаси, като ще бъдат съпроводени от плавателни съдове на кипърската брегова защита, уточни държавното радио.

Мигранти идват в Кипър съвсем всекидневно на лодки от Турция и Близкия изток. Тези, които идват от Ливан, без значение от националността им, са връщани неотложно.

Кипър е подписал съглашение с Ливан, според което прилежащата страна е сигурна. В резултат на това стотици мигранти не получиха позволение да дебаркират в Кипър през последните месеци.

Кипър, най-малката островна република в Европейски Съюз, е под напън: съгласно статистиките на Европейски Съюз Кипър е получил най-вече молби за леговище от всички членки на Европейски Съюз предходната година съотнесено по отношение на броя на популацията му.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР